Παράσημο για τον Μπαξεβάνο η άνοδος του Ηρακλή…

Διαβάστε περισσότερα στο παρασκήνιο του athleticradio.gr.

Την επιθυμία του να καθίσει στον πάγκο του Ηρακλή και τη νέα χρονιά στη Football League εξέφρασε ο Σπύρος Μπαξεβάνος μιλώντας στο “Metropolis 95.5”.

Ο πρώην προπονητής του Κισσαμικού συνέβαλε στο να ανέβει η ομάδα κατηγορία και αυτό σίγουρα του πιστώνεται.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την μαθηματική επικύρωση της ανόδου στη Football League: «Το χαρήκαμε όλοι. Θέλαμε να τελειώσουμε χθες και μαθηματικά και το έδειξαν και τα παιδιά. Είναι μια σημαντική στιγμή για όλους μας, και για τους παίκτες και για εμένα. Κάναμε το πρώτο βήμα, δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε για την άνοδο του Ηρακλή στη Football League. Θα πανηγυρίσουμε όταν έρθει η άνοδος στη Super League».

Για τα επινίκια στα αποδυτήρια: «Ήταν ένα ξέσπασμα για όλους, η χαρά ήταν μεγάλη. Για όλο το τιμ, τους φυσιοθεραπευτές, τους γιατρούς, τον Γιώργο τον φροντιστή. Ήταν η στιγμή που περιμέναμε να έρθει και μαθηματικά. Είχαμε πολύ μπουγέλο, σαμπάνιες. Ο γυμναστής μας βρέθηκε μέσα στο βαρέλι με τον πάγο. Μπουζούκια δεν είχε και δεν χρειάζεται. Ήταν μια σημαντική στιγμή, όμως, όπως είπα, κάναμε το πρώτο βήμα. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Ο Ηρακλής θα πανηγυρίσει μόνο όταν βρεθεί στη Super League».

Για το πού αφιερώνει την άνοδο: «Πρώτα από όλα στους ανθρώπους που κοπίασαν από την αρχής της χρονιάς. Στη διοίκηση που έτρεξε και πίστεψε στην ομάδα, και στην οικογένειά μου που είναι δίπλα μου και με στηρίζει».

Για το αν θα παραμείνει στον Ηρακλή και τη νέα χρονιά στη Football League: «Κανείς δεν το ξέρει. Στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλω να είμαι στον Ηρακλή, όμως, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει στην επόμενη μέρα. Θέλω να μείνω, όμως, κουβέντα δεν έγινε ακόμη. Αυτό που θέλαμε ήταν η άνοδος. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Έχουμε μέρες μπροστά μας για να συζητήσουμε. Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας. Πάμε να τα χαρούμε, να παίξουμε πιο ελεύθερα, να τα χαρούμε, να τα ευχαριστηθούν και τα παιδιά και εμείς. Μετά θα δούμε την επόμενη μέρα. Θα ήμουν κουτός να μη θέλω να μείνω. Ο Ηρακλής ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας μου και η μεγαλύτερη στιγμή μου ως προπονητής η άνοδος με μια ομάδα όπως ο Ηρακλής».

Για τα στοιχεία που χρειάζεται να έχει ο Ηρακλής ώστε να πρωταγωνιστήσει και στη Football League: «Θέλει σταθερά βήματα. Δεν πρέπει να βιαστεί. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να πρωταγωνιστήσει και να βγει άμεσα στη Super League. Υπάρχει καλός κορμός στην ομάδα, όμως, η επόμενη κατηγορία είναι πολύ δύσκολη και φάνηκε φέτος αυτό. Έχει δυνατές ομάδες, είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Θα χρειαστεί μεταγραφές και οργανωτικά κάποια πράγματα, τα οποία, βεβαίως, έχει σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω ότι με τη βοήθεια του κόσμου, που του χρόνου πιστεύω ότι θα είναι περισσότερος, θα τα καταφέρει».

Για τον Χρήστο Ρόβα και την εξαιρετική χρονιά που διανύει: «Περιμένω πολλά περισσότερα από τον Χρήστο Ρόβα, είναι ικανός επιθετικός. Έχει το μεγάλο χάρισμα να βλέπει την εστία τεράστια. Όπως και να έρθει η μπάλα, μπορεί τη φάση να την κάνει γκολ. Αν δουλέψει σε κάποια κομμάτια που του λείπουν, σε τακτική και συνεργασία, θα είναι πιο αποδοτικός και θα μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. Είναι ικανός για μεγάλα πράγματα. Πρέπει να είναι ταπεινός. Πρέπει να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο για τη δική του επόμενη μέρα, να μη μείνει στο προσωπικό του κατόρθωμα, διότι περί κατορθώματος πρόκειται. Να συνεχίσει τη δουλειά που κάνει και να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο. Μπορεί να είσαι πάνω, όμως, πολλές φορές είναι δύσκολο να διατηρηθείς ψηλά».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook