Στην βασική πεντάδα του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Καλαϊτζάκης

Διαβάστε περισσότερα στο παρασκήνιο του athleticradio.gr.

Όσοι είδαν τον Ηρακλειώτη Γιώργο Καλαϊτζάκη να ξεκινά στη βασική πεντάδα του Παναθηναϊκού Superfoods, πιθανότατα απόρησαν.

Ίσως θεώρησαν ότι είναι τυχαίο, λόγω των απουσιών (βλ. Νικ Καλάθης, Λούκας Λεκαβίτσιους).

Στην πράξη αποδείχθηκε ότι η επιλογή του Τσάβι Πασκουάλ δεν ήταν τυχαία, ούτε αφορούσε σε… πείραμα.

Το κάθε άλλο, ο 18χρονος πλεϊμέικερ έχει δείξει με την εικόνα του στην προετοιμασία του “τριφυλλιού” πως μπορεί να διεκδικήσει χρόνο συμμετοχής εντός των συνόρων τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όχι χαριστικά, αλλά αξιοκρατικά. Ο προπονητής των “πρασίνων” φημίζεται άλλωστε για το γεγονός πως λειτουργεί με γνώμονα όσα γίνονται στις προπονήσεις.

Καταρχάς, να θυμίσουμε πως ο Παναθηναϊκός Superfoods ανακοίνωσε την απόκτησή του προ δύο ετών, το καλοκαίρι του 2015. Ο νεαρός γκαρντ άφησε τον Άρη και τον δίδυμο αδερφό του (στη Θεσσαλονίκη) για να κατηφορίσει στην πρωτεύουσα και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Δύο χρόνια μετά, τα πρώτα δείγματα γραφής και η αποτύπωση της δουλειάς που έχουν κάνει μαζί του οι “πράσινοι” φάνηκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Δύο είναι τα βασικά ζητούμενα που έχουν αλλάξει για τον νεαρό, σε αυτά τα δύο χρόνια:

α) ψήλωσε έξι πόντους, με αποτέλεσμα να καταγράφεται πλέον ως 2μ01 σύμφωνα με τις μετρήσεις, πράγμα που τον βοηθάει εντός του γηπέδου -λόγω θέσης.

β) από εκεί που είχε ως πρώτη επιλογή το σουτ, πλέον η δημιουργία “μπαίνει” όλο και περισσότερο στο μυαλό του.

Μόλις, δε, βάλει τα απαραίτητα κιλά, θα μπορέσει σε ανδρικό επίπεδο, να κάνει αυτά που έκανε κι ως μέλος της εφηβικής ομάδας. Γιατί η… φαντασία και η δημιουργικότητα περισσεύουν, όταν παίρνει την μπάλα στο low post. Πάρτε μια γεύση από έναν αγώνα που έγινε πριν από ενάμιση χρόνο και θα το καταλάβετε.

Όσο για το άλλο 50% των “πρέπει” για να καταφέρει να σταθεί σε υψηλό επίπεδο;

Είναι ο χαρακτήρας και η νοοτροπία. Βάλτε ένα “τσεκ” δίπλα σε αμφότερα, αφού είναι χαμηλών τόνων, δεν κουβαλάει τις παθογένειες πολλών παιδιών της ηλικίας του, που βλέπουν το όνομά τους να γράφεται και να ακούγεται.

Για την ακρίβεια, θα μπορούσε κάποιος να τον χαρακτηρίσει ντροπαλό. Κάτι που προδίδεται από την γλώσσα του σώματος, όταν τον πλησιάζουν άνθρωποι που είναι εκτός του Παναθηναϊκού Superfoods.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης είναι γιος του παλιού παίκτη και τιμ μάνατζερ του “Ηράκλειο” Βαγγέλη Καλαϊτζάκη και δίδυμος αδερφός του σούτινγκ γκαρντ του Άρη, Παναγιώτη.

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook