Ο Μονιάκης έφυγε και βρήκε αυτό που έψαχνε…

Βλέποντας κάποιος τον Μανώλη Μονιάκη στο παιχνίδι της Λάρισας με τον Παναθηναϊκό θα αντιλήφθηκε την τεράστια διαφορά που έχει με εκείνον του ΟΦΗ.

Ο 28χρονος αριστερός μπακ της Λάρισας θα είναι πάντα ένα παιδί του ΟΦΗ αλλά και της πόλης του Ηρακλείου. Και ενδεχομένως, ο τελευταίος ποδοσφαιριστής από την πόλη μας που κάνει καριέρα στην Σούπερ Λιγκ και δεν αναλώνεται σε συμμετοχές 10 και 20 λεπτών. Το ότι παίζει σε μια δύσκολη θέση, τον κάνει ακόμα πιο σημαντικό στην Λάρισα.

Παρακολούθησα με προσοχή το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό και διαπίστωσα με μεγάλη μου ικανοποίηση έναν εντελώς διαφορετικό Μανώλη Μονιάκη. Ένας ποδοσφαιριστής που φορούσε το περιβραχιόνιο της Λάρισας και ο οποίος γνώριζε την ευθύνη και την υπευθυνότητα που απαιτείται για να βρεθεί σε αυτήν την θέση.

Αγωνιστικά ήταν ένας μοντέρνος αριστερός μπακ. Το μυαλό του δεν “θόλωσε” ούτε μια στιγμή μπροστά στην πίεση ενός μεγάλου ντέρμπι και ήταν αλάνθαστος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Η αποχώρηση του από το Ηράκλειο φαίνεται ότι του έκανε καλό γιατί εκείνος βρήκε αυτό που δεν είχε ποτέ στον ΟΦΗ: Την ψυχική του ηρεμία. Ένα παιδί που ήταν πάντα μέσα στην παρέα, δεν ξέχασε ποτέ τους φίλους του και όλοι είχαν να λένε για τον καλό του χαρακτήρα. Μόνο που στο “ρυπαρό” περιβάλλον του Ηρακλείου όπου κάθε οπαδός που νιώθει σημαντικός, νομίζει ότι μπορεί να είναι κολλητός με τον κάθε ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ, μόνο ψυχική ηρεμία δεν μπορούσε να είχε ο Μονιάκης. Πολύ περισσότερο εκείνος που ήταν ένα παιδί, έξω καρδιά και που πάντα ήταν δίπλα σε όποιον τον καλούσε.

Ο ίδιος οικογενειάρχης με τον μικρό Γιώργο, δείχνει πως εφόσον δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, έχει μπροστά του πολλά χρόνια καλής μπάλας και στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook