Καλά τα λέει ο Μακράκης αλλά ποιος τον ακούει….

Διαβάστε περισσότερα στο παρασκήνιο του athleticradio.gr.

Την πρώτη του ήττα γνώρισε ο Εργοτέλης το πρωτάθλημα, με τον Πρωτέα Βούλας να κερδίζει δύσκολα στο Λίντο με 76-74, με τον Γιώργο Μακράκη να βάλλει κατά της ΕΟΚ, για τα δυο ταξίδια που έχει η ομάδα του κάνει στη Αθήνα μέσα σε μια εβδομάδα, έχοντας να αγωνιστεί την Τετάρτη (26/10) στο Κοντόπευκο με την Αγία Παρασκευή, στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας και την Κυριακή (30/10) με τον Κρόνο στον Άγιο Δημήτριο.

Ο Κρητικός τεχνικός αναφέρθηκε στην δυσκολία των δυο ταξιδιών με πλοία, αλλά και στην οικονομική στενότητα:

«Από την πλευρά του προπονητή εγώ θέλω να τονίσω ότι αυτό που γίνεται, είναι ”σκότωμα” για τα παιδιά. Δεν είναι υπαιτιότητά μας το να πάμε σε μία εβδομάδα, δύο φορές στην Αθήνα με το πλοίο. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει η ΕΟΚ, δεν με ενδιαφέρει για ποιο λόγο ακύρωσε το παιχνίδι της πρεμιέρας.

Η ομάδα μου θα δώσει τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα, τα δύο από αυτά είναι στην Αθήνα και θα πάμε με πλοίο. Ζήτησα από τη διοίκηση να πάμε με αεροπλάνο, ώστε να προλάβουν να ξεκουραστούν λίγο τα παιδιά. Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ζητήσαμε από την ΕΟΚ να μας βοηθήσει οικονομικά, αλλά δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Θα το υποστούμε σαν ομάδα. Τι να κάνουμε; Θα φύγουμε την Τρίτη το βράδυ, δίχως να κάνουμε προπόνηση. Θα πάμε να παίξουμε αυθημερόν, θα γυρίσουμε και το Σάββατο θα ταξιδέψουμε πάλι για να αγωνιστούμε την Κυριακή. Είναι τραγικό αυτό. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με δεκαπέντε ομάδες από την Αθήνα, μία από την επαρχία και δεν γίνεται μία εξυπηρέτηση.

Εγώ το λέω γιατί θέλω να στηρίξω τα παιδιά διότι ματώνουν καθημερινά μέσα στο γήπεδο και πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να παλεύουν ισότιμα. Μία ομάδα είναι από την επαρχεία, τουλάχιστον ας βοηθηθεί με κάποιο τρόπο. Φωνάζω δέκα μέρες, το έλεγα και πριν δεκαπέντε μέρες γιατί ήξερα τι θα γίνει. Τι να γίνει, ας γίνει σε μία διακοπή ή τα Χριστούγεννα, όταν και έχει τρεις βδομάδες διακοπή. Να παίξει η Αγία Παρασκευή δύο παιχνίδια μέσα στις γιορτές. Υπαιτιότητα της ήταν. Για αυτή έγιναν όλα. Δεν φταίει ο Εργοτέλης να παίξει σε πέντε μέρες δύο παιχνίδια στην Αθήνα. Είναι τραγικό. Αφού δεν μιλάει κανένας, θα μιλήσω εγώ. Τουλάχιστον κάποιος πρέπει να πει κάτι. 

Εμείς όμως θα παλέψουμε γιατί τα παιδιά είναι μαχητές και γιατί η ομάδα μας έχει μάθει να κάνει αυτό το πράγμα και θα το κάνει όπως το κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Θα παλέψουμε άλλη μία φορά σε αντίξοες συνθήκες. Σε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο αγωνίζονται δεκαπέντε ομάδες από την Αθήνα, πάμε δεκαπέντε ταξίδια και δεν γίνεται κάποια εξυπηρέτηση.

Θέλω να υποστηρίξω τα παιδιά, αλλά και το σωματείο. Πρέπει να φωνάξω, δεν γίνεται. Δεν γίνεται να υπάρχουν τέτοια πρωταθλήματα και να μην φωνάζει κανείς. Ας βοηθηθούν έστω και για λίγο τις επαρχιακές ομάδες».

Πηγή: basketblog.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook