Το… χαμένο 1.000.000 ευρώ (!!)

Διαβάστε περισσότερα στο Παρασκήνιο του athleticradio.gr!

Από σήμερα και μέχρι το τέλος της περιόδου ο ΟΦΗ θα πάρει περίπου 1 εκ. ευρώ, αλλά δυστυχώς δεν θα μπει ούτε σεντς στο ταμείο της ΠΑΕ. Καταρχήν να διευκρινιστεί ότι τα χρήματα που πήραν οι Βατσινάς και Αγρίτης δεν προερχόταν από τα τηλεοπτικά αλλά από την τελευταία δόση της χορηγίας του ΟΠΑΠ. Όλες οι ομάδες πήραν από 150 χιλιάρικα, εκτός από τον ΟΦΗ που πήρε, αν πήρε κάτι… ψιλά. Και πάμε στην τηλεοπτική δόση του Απριλίου η οποία είναι λίγο πιο «φουσκωμένη» από τις υπόλοιπες καθώς στο… ταμείο θα μπει το υπόλοιπο της εμπορικής αξίας και ένα μικρό ποσοστό για τους βαθμούς. Ήτοι περίπου 150-180 χιλιάδες ευρώ και από τα οποία πάλι ο ΟΦΗ θα πάρει… ψίχουλα καθώς τα 150 χιλιάρικα θα πάνε στις υπόλοιπες ομάδες για τον «δανεισμό» που είχαν κάνει στους «ασπρόμαυρους» τον Φεβρουάριο (10.000 η κάθε ομάδα). Και φτάνουμε στην δόση του Μαΐου που είναι η μεγαλύτερη καθώς θα γίνει η αποπληρωμή των βαθμών, με τον ΟΦΗ και με τους 33 βαθμούς που έχει τώρα, να προσδοκά έσοδα της τάξεως των 600.000 χιλιάδων ευρώ περίπου (στην περίπτωση που ο κάθε βαθμός «πληρώνει» 16-17 χιλιάρικα όπως αναμένεται). Όμως και αυτά τα λεφτά δεν θα μπουν στο ταμείο της ΠΑΕ.
Γιατί πολύ απλά το 50% περίπου των χρημάτων θα πάνε στην αποπληρωμή του δανείου που πήρε πρόσφατα ο ΟΦΗ για να «τρέξει» την αδειοδότηση (300.000 + 10.000 οι τόκοι), ενώ τα υπόλοιπα, σχεδόν όλα έχουν ήδη εκχωρηθεί σε διάφορους παίκτες (Αγρίτης, Κιάσσος, Ρόβας κ.α.).
Έτσι τα μόνα χρήματα που μπορεί να πάρει ο ΟΦΗ μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι οι δύο δόσεις του ΟΠΑΠ για την φανέλα που είναι 150 και 100 χιλιάρικα μικτά (κάνοντας την αποφορολόγηση είναι συνολικά 211 χιλιάρικα) αλλά και αυτά θα πάνε αλλού πριν καν εισρεύσουν στο ταμείο της ΠΑΕ.
Με λίγα λόγια δηλαδή ο ΟΦΗ από σήμερα μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έπρεπε να πάρει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ (!!!), αλλά οι παλιές αμαρτίες και κάποιες λανθασμένες επιλογές  της διοικούσας επιτροπής, (που μπήκε για να βρει λεφτά και όχι για να «αγοράσει» λεφτά) δεν θα φέρουν σχεδόν ούτε ένα ευρώ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook