Επιτυχίες που δείχνουν τον δρόμο (και) στον ΟΦΗ του σήμερα…

Διαβάστε περισσότερα στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ του Athleticradio.gr

Οι επετειακές ημερομηνίες μεγάλων επιτυχιών, έρχονται να μας θυμίσουν πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια!

Πέρασαν 18 χρόνια από εκείνο το μεγάλο βράδυ του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, κόντρα στους Ισπανούς της Ατλέτικο.

Η Ισπανική ομάδα με όπλο  το 1-0 του πρώτου αγώνα στην Μαδρίτη, έκανε το λάθος να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ υπεροπτικά.

Ο πρόεδρος της Ατλέτικο ο αξέχαστος Χέσους Χίλ, ο οποίος αργότερα κατηγορήθηκε για ένα σωρό σκάνδαλα και κατέληξε στην φυλακή, έλεγε ότι ήρθαν για διακοπές στην όμορφη Κρήτη. Και μετά την λήξη του αγώνα έτρεχε και δεν έφτανε!

Γιατί ο ΟΦΗ εκείνης της εποχής, μπορεί να μην συγκρινόταν με το μεγαθήριο που ήταν η Ατλέτικο, αλλά σε ένα γήπεδο «κόλαση» και με μια απόδοση που άγγιξε το άριστα από όλους τους παίκτες, κατάφερε να κάνει μια μεγάλη ανατροπή.

Το 2-0 του ΟΦΗ επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, επαναλλαμβάνω της Ατλέτικο εκείνης της εποχής, με παικταράδες στην σύνθεση της όπως  Ο Καμινέρο, ο Κίκο, ο Κοζέτσκι, ο Γκεβέδο, δεν ήταν απλά μια μεγάλη Ευρωπαική επιτυχία.

Ηταν μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαικές σελίδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ο ΟΦΗ του Γκέραρντ, ο ΟΦΗ  του Μαχλά,  του Μαρινάκη, του Πουρσανίδη, του Τζουγκάνοβιτς, του Σαμαρά, του Νίκου Παπαδόπουλου και όλων εκείνων των παιδιών που έγραψαν τα ονόματα τους στην χρυσή σελίδα της ιστορίας του ΟΦΗ, με αυτήν την επιτυχία, ήταν ένας ΟΦΗ δυνατός και υγιής.

Μια ομάδα-φόβητρο, με ποιότητα και δυναμική. Μια ομάδα με «σχέδιο» και πλάνο. Μια ομάδα με ομοψυχία και ενότητα, στοιχεία που αποτελούν και την «συνταγή» της επιτυχίας.

Δεν ξέρω αν ο ΟΦΗ ζήσει ξανά ανάλογες στιγμές. Εκείνο που είναι βέβαιο  είναι ότι αυτές οι μεγάλες εποχές της ομάδας, πρέπει να είναι το «μονοπάτι» για να βαδίσει ξανά η ομάδα αυτήν προς την καταξίωση…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook