Ο Αρσενιάδης στην Εθνική Βόλλει

Ο Κώστας Αρσενιάδης με συνεργάτη τον Δημήτρη Καζάζη θα βρίσκονται στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών.

Συγκεκριμένα το Δ.Σ της ΕΟΠΕ ενέκρινε το μεσημέρι της Παρασκευής την πρόσληψη των Κώστα Αρσενιάδη, Δημήτρη Καζάζη, Γιώργου Καραβιδόπουλο και Μάκη Δημητριάδη στις εθνικές ομάδες.

Η σχετική ανακοίνωση:

“Το ΔΣ της ΕΟΠΕ ενέκρινε την πρόσληψη των Kώστα Αρσενιάδη, Δημήτρη Καζάζη, Γιώργου Καραβιδόπουλο και Μάκη Δημητριάδη για τις εθνικές ομάδες.

Η επιτροπή των Εθνικών ομάδων εισηγήθηκε στο ΔΣ της ΕΟΠΕ την πρόσληψη τεσσάρων προπονητών, των Κώστα Αρσενιάδη (πρώτο στην Εθνική ανδρών), Δημήτρη Καζάζη (συνεργάτη στην ανδρών), Γιώργο Καραβιδόπουλο (Εθνική εφήβων) και Μάκη Δημητριάδη (Εθνική παίδων). Η πρόταση της Επιτροπής των Εθνικών ομάδων ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ της ομοσπονδίας.

Κατατέθηκε ανεξάρτητη πρόταση της Επιτροπής Εθνικών ομάδων από τον κ. Μπεργελέ για να ανατεθεί η Εθνική ομάδα στους Γιάννη Λάιο και Στέλιο Καζάζη, η οποία όμως μειοψήφησε. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης σύσσωμο το ΔΣ της ΕΟΠΕ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νέους ομοσπονδιακούς προπονητές.

Εξουσιοδοτήθηκε η Επιτροπή Εθνικών ομάδων για να διαπραγματευθεί τη συνέχεια της συνεργασίας με τους Γιάννη Νικολάκη και Θανάση Θανέλα μέχρι τη λήξη των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων γυναικών και κορασίδων”.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την πρόσληψη του ως Ομοσπονδιακός τεχνικός, ο Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε πως η Εθνική αποτελεί όνειρο για κάθε Έλληνα τεχνικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

“«Η Εθνική είναι το όνειρο κάθε Έλληνα προπονητή, με μακροχρόνιο στόχο να πάει μπροστά το ελληνικό βόλεϊ. Θα πω το τετριμμένο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με δουλειά και με μίξη έμπειρων και νέων παικτών. Η Εθνική είναι ο καθρέπτης του ελληνικού βόλεϊ τη δεδομένη στιγμή και δεν έχουμε την πολυτέλεια να “σκοτώνουμε” τους παλιούς για να αναδείξουμε τους νέους. Τα νέα παιδιά θα έχουνε βέβαια ιδιαίτερη μεταχείριση, αλλά πρέπει να δείξουν στο τερέν το ταλέντο τους για να κερδίσουν μια θέση στη δωδεκάδα της Εθνικής».

 Ο Κώστας Αρσενιάδης, ξεκίνησε τη σεζόν ως τεχνικός του Ηρακλή, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Παγκράτι, ΑΟΚηφισιάς και επίσης έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής Εφήβων και πρώτος τεχνικός της Β’ Εθνικής Ανδρών που πήρε μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλμερία της Ισπανίας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook