listen live
ακούτε τώρα: 07:00-13:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 07:00-13:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 13:00-14:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

e-radio logo

Συνέντευξη Τύπου της ΕΟΑΒ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών παραχώρησε την Πέμπτη (20/11)
συνέντευξη Τύπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με αφορμή τη
διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος στο Λουτράκι (5-7/12).

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών παραχώρησε την Πέμπτη (20/11) συνέντευξη Τύπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με αφορμή τη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος στο Λουτράκι (5-7/12). Ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ Πύρρος Δήμας έκανε κάλεσμα στην Πολιτεία να σκύψει πάνω στα οικονομικά προβλήματα της ελληνικής άρσης βαρών, ενώ πέταξε το μπαλάκι στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη για μια νέα συνάντηση τις επόμενες μέρες με κυρίαρχο θέμα τα οικονομικά της Ομοσπονδίας. «Δεν είναι η καλύτερη στιγμή για όλες τις Ομοσπονδίες, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολες οι στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης. Εγινε ένα πρώτο ραντεβού με τον κ. Ιωαννίδη, περιμένουμε να μάς καλέσει και σε ένα δεύτερο. Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε να γίνει σύντομα. Ελπίζουμε η Πολιτεία να μη μάς βάλει απέναντι. Κανείς δε θέλει να τιμωρήσει αυτά τα νέα παιδιά και νομίζω προς αυτή τη κατεύθυνση κινείται και η Πολιτεία», τόνισε ο Δήμας ο οποίος ήταν… αφοπλιστικός για το αν περίμενε να αλλάξει η κατάσταση μόλις ανέλαβε τα ηνία της ΕΟΑΒ.

«Δεν περίμενα να αλλάξει δραματικά η κατάσταση σε σύγκριση με ό,τι συνέβαινε πριν και αυτό είναι λογικό. Εμείς θέλουμε πάντως τους φίλους μας να σταθούν στα δύσκολα. Εκκρεμεί η αποπληρώμη του προστίμου που είχε επιβάλλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία για τη γνωστή υπόθεση ντόπινγκ και ελπίζω να είμαστε όλοι πιο αισιόδοξοι μετά το ραντεβού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Νομίζω ότι χρωστάει η Πολιτεία μια σωστή αντιμετώπιση στην οικογένεια της άρσης βαρών. Οχι προσωπικά σε μένα, αλλά στην ελληνική άρση και στις επιτυχίες που έφερε στο παρελθόν».

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ αναφέρθηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του Λουτρακίου, αλλά και στις ενέργειες που κάνει για να φέρει νέα παιδιά στο άθλημα: «Η κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς επί ελληνικού εδάφους θα πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια, για άλλη μία φορά, καταδεικνύοντας την πολιτική μας για αποκέντρωση. Ως εκ τούτου, λοιπόν, θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας κ. Γεώργιο Γκιώνη για τη φιλοξενία αυτής της διοργάνωσης στην πόλη του, αλλά και για τη στήριξη που παρέχει στο άθλημά μας συνολικά.Σε μια εποχή που τα οικονομικά μας βρίσκονται σε κακή κατάσταση είναι σημαντική η βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα έχουμε εκπονήσει και ένα σχέδιο για να μαζέψουμε παιδιά από τα σχολεία και να τα ενημερώσουμε για την άρση βαρών, αλλά και γενικά για τον αθλητισμό που αποτελεί υγεία. Σε αυτή την προσπάθεια μετέχουν όλοι οι μεγάλοι αθλητές της άρσης», κατέληξε ο Πύρρος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας, Γεώργιος Γκιώνης, επισήμανε: «Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη να πιστεύει σε ιδέες, έχει ανάγκη τα θετικά πρότυπα. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Πύρρος Δήμας γίνεται μπροστάρης σε έναν τίμιο και δύσκολο αγώνα, προκειμένου να κερδίσει η άρση βαρών νέους φίλους. Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε τις μέρες του αγώνα μία μικρή γιορτή της άρσης βαρών. Το άθλημα και το Λουτράκι έχουν σχέση χρόνων και είμαι βέβαιος ότι θα διαμορφώσουν μία νέα, ακόμα πιο δυνατή σχέση, στη νέα εποχή που ξεκινάει για την άρση βαρών. Εχουμε διοργανώσει 15 διεθνείς αγωνες και πανελλήνια πρωταθλήματα σε διάστημα 1,5 έτους, άρα έχουμε την ανάλογη εμπειρία».

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το παρών και ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βαλέριος Λεωνίδης ο οποίος υπογράμμισε: «Είναι το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα που γίνεται με πρόεδρο τον Πύρρο. Ελπίζω να δω κάποια πράγματα τα οποία θα είναι θετικά για το μέλλον. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξέρω τον χαρακτήρα του Πύρρου, ο οποίος είναι αγωνιστής και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό».

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα  ανδρών-γυναικών, νέων ανδρών-νέων γυναικών καθώς και στο κύπελλο πρωταθλητών-τριών που θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι, αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 250 αθλητές και αθλήτριες από 50 σωματεία κι ανάμεσά τους οι πρωταθλητές Νίκος Κουρτίδης (94κ.), Κώστας Γκαρίπης (94κ.), Τάσος Τριανταφύλλου (105κ.) και Βικτωρία Μαυρίδου (+75κ.).