listen live
ακούτε τώρα: 12:00 -14:00

Ανατροπή & Πέναλτι - (Nίκος Μαρκάκης)

listen live
ακούτε τώρα: 12:00 -14:00

Ανατροπή & Πέναλτι - (Nίκος Μαρκάκης)

ακολουθεί: 14:00-16:00

Derby (Μανώλης Θέμελης)

e-radio logo

Φθορά και αφθαρσία…

Λίγο μετά τον θάνατο του Θόδωρα Βαρδινογιάννη μου το’ χε πει ο Μανώλης Λιδάκης σε μια συνέντευξη που μου είχε δώσει για την “ Sportime “… « Ο ΟΦΗ θα βρίσκεται από τώρα και στο εξής μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ». Ο Μανώλης, καλός φίλος και «Ομιλήτης» παρακολουθούσε πάντα από κοντά τα γεγονότα στην Κρητική

Λίγο μετά τον θάνατο του Θόδωρα Βαρδινογιάννη μου το’ χε πει ο Μανώλης Λιδάκης σε μια συνέντευξη που μου είχε δώσει για την “ Sportime “… « Ο ΟΦΗ θα βρίσκεται από τώρα και στο εξής μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ». Ο Μανώλης, καλός φίλος και «Ομιλήτης» παρακολουθούσε πάντα από κοντά τα γεγονότα στην Κρητική ομάδα και γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις. Τα λόγια του αυτά αποδεικνύονται σήμερα προφητικά αφού πράγματι η απώλεια του φυσικού ηγέτη του ΟΦΗ προκάλεσε σειρά αναταραχών που έφεραν την ομάδα του Ηρακλείου να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί και να «φλερτάρει» με την πτώση της στο κενό… Θα χρειαζόταν ίσως ένα βιβλίο για την προσφορά του αείμνηστου Θόδωρα Βαρδινογιάννη στον ΟΦΗ. Ήταν ο άνθρωπος που έδωσε όραμα σε αυτήν την ομάδα διότι την αγαπούσε και δεν φειδόταν χρημάτων για να την βλέπει να πρωταγωνιστεί. Έχω ξαναγράψει ότι και τότε δεν έλειπαν κάποιες σκιές όσον αφορά τα «πήγαινε-έλα» μεταξύ Ηρακλείου-Παιανίας ή γενικότερα για τις σχέσεις ΟΦΗ-Παναθηναϊκού. Όμως τότε υπήρχε ο ΗΓΕΤΗΣ, υπήρχε ένας προπονητής στον όποιον είχε τυφλή εμπιστοσύνη και του παρείχε πλήρη στήριξη και μια διοίκηση που έκανε σωστή ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ακολουθώντας πιστά τις εντολές του μεγαλομετόχου.

Αυτό που είχε πει τότε ο Μανώλης Λιδάκης δεν ήταν αποτέλεσμα της διαίσθησης του αλλά βασιζόταν σε επεξεργασία των γεγονότων. Πρόσφατα όταν βρέθηκε στο Ηράκλειο για μια συναυλία τον συνάντησα και το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν «Τι γίνεται με τον ΟΦΗ;». Του απάντησα με τα δικά του λόγια. «Βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας». Ο Μανώλης με κοίταξε με νόημα αφού θυμήθηκε τι μου είχε πει σε εκείνη την συνέντευξη. Δεν είναι βεβαίως ο μόνος που δικαιώθηκε από τις εξελίξεις. Όσοι έχουν ζήσει από κοντά εκείνη την χρυσή 15ετία έτρεμαν στην ιδέα της επόμενης ημέρας.

Αυτή η επόμενη ημέρα ξημέρωσε με πάθη, ίντριγκες, μίση και παιχνίδια στην πλάτη του ΟΦΗ με διοικήσεις που αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και μια αντιπολίτευση που ανέκαθεν υπήρξε στείρα. Το πιο λυπηρό ότι πολλοί από αυτούς που υπηρέτησαν αυτό το καθεστώς με πράξεις ή με λόγια αποδεικνύουν ότι δεν αγάπησαν αυτήν την ομάδα ή ακόμα και αν την αγάπησαν αυτή η σχέση εξελίχθηκε τελικά σε μίσος. Είναι τραγικό αλλά υπήρξαν, και λυπάμαι που το λέω, κάποιοι που όταν ο ΟΦΗ εξασφάλισε την παραμονή του στην Ά Εθνική πριν τρία χρόνια στο ματς με τον Λεβαδειακό, λίγο έλειψε να πάθουν έμφραγμα από την στενοχώρια τους, στις εξέδρες του Παγκρητίου.

Και τα πέτρινα χρόνια του ΟΦΗ συνεχίζονται και θα συνεχίζονται, δυστυχώς, όσο κάποιοι συντηρούν αυτήν την νοσηρή κατάσταση. Μόνο ο κόσμος μπορεί να δώσει την λύση αλλά και αυτός στο μεγαλύτερο μέρος του δείχνει να έχει αποστασιοποιηθεί. Διότι το συλλαλητήριο της Τρίτης πέρα από το μήνυμα των παρόντων έστειλε και ένα ακόμα ίσως πιο ηχηρό: Το μήνυμα αυτών που απείχαν και είναι πολλοί περισσότεροι…