Το Facebook απαγορεύει τα iPhone

Το Facebook απαγορεύει τα iPhone: Το Facebook λέει στα στελέχη του να κόψουν τα iPhone εξαιτίας κόντρας με Apple.

Το Facebook «ενθαρρύνει» τα στελέχη του να μη χρησιμοποιούν iPhone!!!

Ο Zάκερμπεργκ έδωσε εντολή στα στελέχη του να μην χρησιμοποιούν iPhoneεπειδή ο CEO της Apple Κουκ ζήτησε τη θέσπιση «καλά επεξεργασμένων» κανόνων που θα αποτρέπουν τη συλλογή και εκμετάλλευση πληροφοριών.

Το Facebook παραδέχθηκε ότι «ενθαρρύνει» τους εργαζομένους του να χρησιμοποιούν κινητά με το λειτουργικό σύστημα Androidαντί των iPhone της Appleαλλά αρνήθηκε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Apple «εξόργισε» τον ιδρυτή του Facebook.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, o Μαρκ Zάκερμπεργκ έδωσε εντολή στα στελέχη του να μην χρησιμοποιούν κινητά iPhoneεπειδή ο CEO της Apple Τιμ Κουκ ζήτησε τη θέσπιση «καλά επεξεργασμένων» κανόνων που θα αποτρέπουν τη συλλογή και εκμετάλλευση πληροφοριών των χρηστών χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα των NYT στο ιστολόγιό του, η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναγνώρισε ότι στο παρελθόν «υπήρξαν διαφωνίες» μεταξύ του κ. Zάκερμπεργκ και του κ. Κουκ, αν και δεν διασαφήνισε ότι αυτό συνέβαλε στην «υπέρ των Android» κινητών πολιτική της εταιρείας.

«Ο Τιμ Κουκ έχει επικρίνει σταθερά το επιχειρηματικό μας μοντέλο, και ο Mαρκ ήταν εξίσου σαφής ότι διαφωνεί», αναφέρεται στο blog. «Έτσι, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να βάλουμε κάποιον άλλο να το κάνει αυτό για εμάς»σημειώνεται.

«Το λειτουργικό σύστημα της Apple δεν είναι το πιο δημοφιλές στον κόσμο» σχολιάζεται χαρακτηριστικά στο ιστολόγιο. “Και έχουμε εδώ και πολύ καιρό ενθαρρύνει τους υπαλλήλους και τα στελέχη μας να χρησιμοποιούν τοAndroid επειδή είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο” τονίζει η ομάδα του Facebook.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook