Οι δέκα καλύτερες φυσικές πισίνες

Οι δέκα καλύτερες φυσικές πισίνες: Ποιες είναι οι δέκα καλύτερες φυσικές πισίνες στον κόσμο;

Οι δέκα καλύτερες φυσικές πισίνες: Ποιες είναι οι δέκα καλύτερες φυσικές πισίνες στον κόσμο;

Οι φυσικές πισίνες που δημιουργήθηκαν τυχαία στα βάθη των αιώνων αποτελούν προορισμό για λίγους αλλά σίγουρα “ψαγμένους” επισκέπτες…

Το UsaToday έψαξε και συγκέντρωσε σε μία λίστα τις δέκα καλύτερες από τις φυσικές πισίνες του πλανήτη. Δείτε τις στην συνέχεια…

Το «Γκρότο» στο Οντάριο του Καναδά

best-natural-pools-010

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Εθνικό Πάρκο του Οντάριο στον Καναδά θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μία υπέροχη φυσική πισίνα, αφού πρώτα περπατήσουν για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φτάσουν σε αυτήν.

Ποτάμι Χινοτουάν στις Φιλιππίνες

best-natural-pools-009

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα που δημιούργησε η φύση στις Φιλιππίνες. Τα νερά του ποταμού καταλήγουν στη φυσική πισίνα Χινοτουάν και μαγεύουν τους επισκέπτες.

Καταρράκτες Κουάνγκ Σι στο Λάος

best-natural-pools-008

Η φυσική πισίνα Κουάνγκ Σι δημιουργήθηκε από τα ορμητικά νερά τριών καταρρακτών που καταλήγουν εκεί. Οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν τον τόπο ιερό και καμιά φορά απαγορεύουν στους επισκέπτες να κολυμπήσουν στα γαλαζοπράσινα νερά της.

Μπλε Λιμνοθάλασσα στην Ισλανδία

best-natural-pools-007

Η συγκεκριμένη φυσική πισίνα βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ισλανδίας και τα ζεστά νερά της με τη θερμοκρασία τους να κυμαίνεται μεταξύ 37 και 39 βαθμών Κελσίου βοηθούν στην ίαση πολλών δερματικών παθήσεων. Η μπλε λιμνοθάλασσα της Ισλανδίας δεν έχει μαγέψει μόνο τους χιλιάδες επισκέπτες της, αλλά και πλήθος κινηματογραφικών παραγωγών που την έχουν επιλέξει για τα γυρίσματα των ταινιών τους.

Μπλε λιμνοθάλασσα στη Δομινικανή Δημοκρατία

best-natural-pools-006

Ένα από τα πιο γραφικά σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς για να κάνει τις βουτιές του στον Άγιο Δομίνικο της Καραϊβικής είναι η Μπλε λιμνοθάλασσα, με τα πεντακάθαρα νερά της να αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ωκεάνια Τάφρος Τοσούα στη Σαμόα

best-natural-pools-005

Τριάντα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης βρίσκεται η Τοσούα, μία γιγαντιαία τρύπα κολύμβησης, η οποία -όπως εικάζουν οι γεωλόγοι- δημιουργήθηκε ύστερα από διαδοχικές εκρήξεις ηφαιστείων.

Καταρράκτες Χαβάσου στην Αριζόνα

best-natural-pools-004

Ένας επίγειος παράδεισος βρίσκεται στην Αριζόνα των ΗΠΑ, όπου στην άκρη ενός καταρράκτη 27 μέτρων σχηματίζεται μία πισίνα με γαλαζοπράσινα νερά εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας σε ανόργανα άλατα.

Ικ Κιλ στο Μεξικό

best-natural-pools-003

Πέντε χιλιόμετρα μακριά από το Τσιτσέν Ιτζά, την προκολομβιανή αρχαιολογική περιοχή που χτίστηκε από τον πολιτισμό των Μάγια στα βόρεια της Χερσονήσου Γιουκατάν, στο σημερινό Μεξικό, βρίσκεται η καταπράσινη πισίνα του Ικ Κιλ, με τα νερά της να φτάνουν σε βάθος μέχρι και 26 μέτρα. Οι Αρχές της περιοχής έχουν κατασκευάσει ειδικές πλατφόρμες έτσι ώστε όσοι είναι τολμηροί να μπορούν να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά της.

Η φυσική πισίνα Χάμιλτον στο Οστιν

best-natural-pools-002

Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Οστιν, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκεται η φυσική πισίνα Χάμιλτον, η οποία δημιουργήθηκε από την κατάρρευση ενός υπόγειου ποταμού. Πρόκειται για μία μικρή καταπράσινη λίμνη, που περιβάλλεται από πλάκες ασβεστόλιθου, ενώ μικροί σταλακτίτες κρέμονται στην σπηλιά που δημιουργήθηκε. Πρόκειται για ένα προστατευμένο μέρος, στο οποίο απαγορεύεται αυστηρά το ψάρεμα, το κάμπινγκ και η ποδηλασία.

Η «πισίνα του διαβόλου» στη Ζάμπια

best-natural-pools-001

Είναι άκρως επικίνδυνη και σίγουρα εντυπωσιακή. Βρίσκεται στα σύνορα της Ζιμπάμπουε με τη Ζάμπια και είναι μία πρόκληση που δεν μπορεί κανείς να απορρίψει. Η φυσική πισίνα δημιουργείται από τους καταρράκτες της Βικτόριας και όποιος επιθυμεί να βουτήξει θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα νερά είναι λιγότερο ορμητικά από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook