listen live
ακούτε τώρα: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- Σύνδεση με Real fm (Καμπουράκης - Λυριτζής)

listen live
ακούτε τώρα: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- Σύνδεση με Real fm (Καμπουράκης - Λυριτζής)

ακολουθεί: 10:00-12:00

Σύνδεση με Real fm - (Νίκος Χατζηνικολάου)

e-radio logo

Προσοχή με τα μελάτα αυγά

Προσοχή με τα μελάτα αυγά. Τι κίνδυνοι υπάρχουν από τα μελάτα αυγά; Τι πρέπει να προσέχουμε; Όλοι γνωρίζουν ότι τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα επικίνδυνο βακτήριο που εξουδετερώνεται μόνο όταν τα μαγειρεύουμε καλά. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας. Για την αποφυγή μόλυνσης από

Προσοχή με τα μελάτα αυγά. Τι κίνδυνοι υπάρχουν από τα μελάτα αυγά; Τι πρέπει να προσέχουμε;

Όλοι γνωρίζουν ότι τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα επικίνδυνο βακτήριο που εξουδετερώνεται μόνο όταν τα μαγειρεύουμε καλά. Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας.

Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλατα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεάΤα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C.

Αν σας αρέσει “μελάτο” το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένοτο οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.

Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγόμόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο)δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

Αν αυτό είναι ή όχι αποδεκτός κίνδυνος υγείας, είναι επιλογή σας!