Τέλος στο URL shortener της Google

Τέλος στο URL shortener της Google: Η Google ανήγγειλε ότι τερματίζει τη λειτουργία συντόμευσης των URL, goo.gl.

Τέλος στο URL shortener της Google: Η Google ανήγγειλε ότι τερματίζει τη λειτουργία συντόμευσης των URL, goo.gl.

Από το 2009 η λειτουργία συντόμευσης ενός URL της Google (goo.gl) είχε βοηθήσει εκατομμύρια χρήστες να κινηθούν πιο εύκολα στο χάος των τεράστιων links, αλλά πλέον αυτό θα σταματήσει αφού η εταιρεία κρίνει ότι ο κόσμος βρίσκει πλέον το περιεχόμενο που αναζητά ή χρησιμοποιεί το Internet με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πλέον, οι νέοι και ανώνυμοι χρήστες δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν συνδέσμους μέσω της υπηρεσίας goo.gl από τις 13 Απριλίου και μετά, αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα μπορέσουν να τη χρησιμοποιήσουν για ένα ακόμη έτος. Μετά, θα σταματήσει να λειτουργεί για πάντα.

Τέρμα στις συντομεύσεις των links… έρχονται τα έξυπνα URLs

Η εταιρεία εισήγαγε το URL shortener της το 2009 και από τότε οι τρόποι με τους οποίους οι χρήστες μοιράζονται πληροφορίες στο διαδίκτυο έχουν αλλάξει, ενώ οι πρόσθετες συντομεύσεις μεγάλων διευθύνσεων URL έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα. Η Google επαναπροσδιορίζει τις προσπάθειές της, αντικαθιστώντας την εν λόγω υπηρεσία με το Firebase Dynamic Links (FDL), το οποίο δίνει πρόσβαση στους χρήστες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες iOS, Android ή στον ιστό.

«Επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας και σταματάμε την υποστήριξη του goo.gl μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αντικαθιστώντας το με τα Firebase Dynamic Links (FDL). Τα FDLs είναι έξυπνα URLs που σας επιτρέπουν να στέλνετε τους χρήστες σε οποιαδήποτε διεύθυνση στις πλατφόρμες Android, iOS και web», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Και τι θα γίνει με τα παλιά link που έχουμε συντομεύσει με το goo.gl.;

Σε περίπτωση που έχετε λινκάρει μικρές συντομεύσεις μέσω του goo.gl σε αναρτήσεις, email ή μηνύματα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε ότι θα χαθούν, καθώς η Google διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά στέλνοντας τους χρήστες στον προορισμό που έχετε ορίσει ακόμη και αφότου κλείσει οριστικά η υπηρεσία της. Ωστόσο, δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στην κεντρική διαχείριση ή στις υπόλοιπες λειτουργίες που παρέχει η Google μέσα από το goo.gl.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook