Έρχονται οι κάθετες πόλεις;

Έρχονται οι κάθετες πόλεις: Εξοικονόμηση χώρου με αρχιτεκτονική κάθετης πόλης…

Έρχονται οι κάθετες πόλεις: Εξοικονόμηση χώρου με αρχιτεκτονική κάθετης πόλης… 

Διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα και πάρκα όλα σε ένα και συγκεκριμένα όλα σε ένα κτίριο με το όνομα «Endless City» και σε σχέδιο Ιάπωνα αρχιτέκτονα, ο οποίος φιλοδοξεί να δώσει την λύση στην εξοικονόμηση χώρου στις μεγάλες σύγχρονες πόλεις, λύση η οποία επίσης είναι και φιλική προς το περιβάλλον

Η βραβευμένη πρόταση «Endless City» που παρουσίασε η αρχιτεκτονική εταιρεία SURE Architecture με έδρα το Πεκίνο αφορά έναν πύργο ύψους 300 μέτρων που χτίζεται στο Λονδίνο.

«Προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε μια πόλη και όχι απλώς ένα ψηλό κτίριο» εξηγεί η γενική διευθύντρια της SURE Architecture και επικεφαλής αρχιτέκτονας του project, Καμ Φάι Τάι, μιλώντας στο CNN.

Το project, το οποίο κέρδισε το βραβείο SuperSkyScrapers Award 2014, έχει δύο συνεχείς ράμπες ή «δρόμους» που εκτείνονται σε όλο το μήκος του κτιρίου, με καταστήματαδιαμερίσματαπάρκα και μουσεία.

Σχεδιασμένο για να αναπαράγει τη δομή του DNA, οι σχεδιαστές ελπίζουν ο πύργος θα «αυξήσει τις ανταλλαγές, τις επικοινωνίες και τις αλληλεπιδράσεις» προσφέροντας παράλληλα και την εντυπωσιακή θέα του Λονδίνου

«Στο εσωτερικό του κτιρίου δεν υπάρχει κανένα όριο, μπορείτε να περπατήσετε με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να περπατήσετε στην πόλη» εξηγούν οι σχεδιαστές του project.

Μάλιστα το κτίριο, επιτρέπει το φυσικό φως και αέρα να φιλτράρεται, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος, ενώ είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να συλλέγει και να ανακυκλώνει το νερό της βροχής.

Το κτίριο θα υποστηρίζεται από έξι σωλήνες από χάλυβα, στους οποίους θα κρύβεται η ηλεκτρική καλωδίωση του κτιρίου και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Για την ώρα αν και όπως αναφέρουν οι αρχιτέκτονες του «Endless City» φαίνεται να έχει βρεθεί μια θέση για την κατασκευή του δεν έχει προχωρήσει ακόμα η διαδικασία υλοποίησης του…

Όπως και να χει το project «Endless City» καλό θα είναι να αποτελέσει παράδειγμα και σε άλλες πόλεις που απλώνονται οριζόντια καταστρέφοντας όλο το πράσινο και χωρίς μάλιστα να εκμεταλλεύονται ορθολογικά τους πόρους τους σε νερό και ενέργεια…

Πάρτε μια γεύση στην συνέχεια…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook