Διαδίκτυο χωρίς διαφημίσεις;

Ετοιμάζουν διαδίκτυο χωρίς διαφημίσεις, που θα στηρίζεται όμως σε δωρεές από τους επισκέπτες!!!

Ετοιμάζουν διαδίκτυο χωρίς διαφημίσεις, που θα στηρίζεται όμως σε δωρεές από τους επισκέπτες!!!

Διαδίκτυο χωρίς διαφημίσεις ενοχλητικές και μη, γίνεται; Κι όμως μάλλον που γίνεται και έχει όνομα… Contributor!!!

Και όπως αυτό το διαδίκτυο περιγράφεται από το όνομα του μπορεί να είναι απαλλαγμένο από τις διαφημίσεις, ωστόσο, θα στηρίζεται για την λειτουργία του στις δωρεές των ίδιων των επισκεπτών του.

Πιο συγκεκριμένα, οι συνδρομητές του Contributor, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕθα συνεισφέρουν ένα μικρό ποσό μηνιαίως ώστε όταν επισκέπτονται έναν ιστότοπο στο διαδίκτυο να μην βλέπουν καθόλου διαφημίσεις.

Προς το παρόν, η Google εφάρμοσε δοκιμαστικά αυτήν τη λειτουργία σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες όπου οι χρήστες μπορούσαν να πραγματοποιήσουν δωρεές και να μην βλέπουν διαφημίσεις.

Το πείραμα, όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα περιλαμβάνει μόνο διαφημίσεις της Google (τα γνωστά Google Ads) και όχι τις υπόλοιπες διαφημίσεις που φιλοξενούνται σε ιστοσελίδες. Το ποσό που θα καλείται να πληρώνει εθελοντικά κάθε χρήστης είναι από 1 έως 3 δολάρια τον μήνα. Μέχρι τώρα, το πρόγραμμα εφαρμόζεται από τις ιστοσελίδες Science Daily και Urban Dictionary, πειραματικά, ενώ δοκιμές γίνονται και σε ιστότοπους όπως η WikiHow, το τεχνολογικό portal Mashable, αλλά και το Imgur.

Όπως έγινε γνωστό, ένα μέρος από τα χρήματα καταλήγει στην ίδια τη Google (ώστε να καλυφθούν τα «διαφυγόντα» κέρδη από τη μείωση προβολής των Google Ads) και ένα πιο μεγάλο μερίδιο στις ιστοσελίδες που εφαρμόζουν την υπηρεσία Contributor.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook