Τι προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο;

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο για να αποφύγουμε τις παγίδες;;;

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο για να αποφύγουμε τις παγίδες;;;

Η οικονομική κρίση έχει αναγάγει το πετρέλαιο θέρμανσης σε είδος πολυτελείας. Όσοι λοιπόν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν θα πρέπει να είναι πάντα εξαιρετικά προσεκτικοί ώστε να μην πέσουν στις “παγίδες” που ορισμένοι επιτήδειοι μπορεί να στήνουν.

Πιο συγκεκριμένα οι 6 βασικές οδηγίες που η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή δίνει για να διασφαλίσουμε οικονομία αλλά και ποιότητα στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι:

1. Προτού το προμηθευτούμε κάνουμε έρευνα και συγκρίνουμε τιμές.

2. Προσέχουμε το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό.

3. Καταγράφουμε οι ίδιοι την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή πριν και μετά την παραλαβή – πάντοτε παρουσία του βυτιοφορέα.

4. Δεν εμπιστευόμαστε τον μετρητή του βυτιοφόρου, αλλά χρησιμοποιούμε το δικό μας διαγραμμισμένο μέτρο.

Δηλαδή να γνωρίζουμε πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να γνωρίζουμε τις διαστάσεις της δεξαμενής μας. Π.χ. αν μια δεξαμενή έχει μήκος 1,5 μέτρο, πλάτος ένα μέτρο και ύψος ένα μέτρο, τότε η συνολική χωρητικότητά της είναι 1,5 κυβικό μέτρο(1,5x1x1=1,5) ή 1.500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 15 λίτρα (1500:100=15).

5. Μετράμε την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή, αφού κατασταλάξει ο αφρός και έχουν πρώτα παρέλθει 5-6 λεπτά.

Συνεπώς δε βιαζόμαστε αλλά προχωρούμε στη μέτρηση αφού έχει περάσει ένα ικανός χρόνος κάποιων λεπτών ώστε να είμαστε 100% σίγουροι ότι παραλάβαμε την ποσότητα πετρελαίου που παραγγείλαμε.

6. Μετράμε εφόσον αναγράφεται στην απόδειξη παραλαβής-πληρωμής το ύψος που μετρήθηκε πριν και μετά την παραλαβή και όχι μόνο τα λίτρα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν είναι πάντα εύκολα στην πράξη. Σε κάθε περίπτωση όμως ας είμαστε όσο πιο προσεκτικοί γίνεται μειώνοντας έτσι σημαντικά τις πιθανότητες να πληρώσουμε για περισσότερο πετρέλαιο από αυτό που πραγματικά παραλάβαμε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook