«Απογειώθηκαν» οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Γεμάτα και τα ξενοδοχεία!!!

«Απογειώθηκαν» οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, γεμάτα και τα ξενοδοχεία!!!

Ξεκίνησαν προχθες οι πτήσεις της low cost Ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia Εxpress προς το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία  θα πραγματοποιεί κάθε Τετάρτη και Σάββατο τα  αεροπορικά δρομολόγια Μαδρίτη – Ηράκλειο και αντίστροφα.

Την ίδια ώρα, η αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση το φετινό καλοκαίρι στην Κρήτη φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται όπως και οι προβλέψεις των τουριστικών παραγόντων και των μεγάλων TourOperator.

Αυξημένη περίπου κατά 10 με 15% είναι η τουριστική κίνηση στο νησί, με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία να  ανέρχονται σε υψηλά ποσοστά.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη οι πληρότητες αυτή τη στιγμή στα μεγάλα ξενοδοχεία του Ηρακλείου ξεπερνούν το 90% ενώ καλές πληρότητες έχουν και τα μικρότερα ξενοδοχεία τα οποία σχεδόν όλα έχουν ανοίξει.

Παράλληλα ο κ. Χαλκιαδάκης σημειώνει ότι η Κρήτη και κυρίως ο Νομός Ηρακλείου έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών οι οποίοι παραμένουν για 9-10 ημέρες κάνοντας τις καλοκαιρινές τους διακοπές  και ακολουθούν οι Βρετανοί αλλά και οι Ρώσοι.

Μάλιστα όπως επισημαίνει, φέτος παρουσιάζεται αύξηση από τη Ρώσικη αγορά περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι.

Σε υψηλά ποσοστά αναμένεται να κινηθεί και ο Άυγουστος καθώς οι προκρατήσεις για τον συγκεκριμένο μήνα αγγίζουν το 95% ενώ  η κίνηση τουλάχιστον σε ότι αφορά τα μεγάλα ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο αναμένεται να φθάσει το 70% με 80%.

Στο μεταξύ, αυξημένες κατά 11,9% ήταν οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου τον μήνα Ιούνιο. Μάλιστα σύμφωνα με τον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκαγια τον μήνα Ιούλιο η κίνηση στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης είναι αυξημένη κατά 6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι το αποτέλεσμα σε σχέση με τα έσοδα θα φανεί στο τέλος της σεζόν, καθώς μπορεί να υπάρχει αυξημένη κίνηση στις αφίξεις τουριστών, όμως πλέον η κρίση έχει ακουμπήσει και την υπόλοιπη Ευρώπη με αποτέλεσμα τα χρήματα που ξοδεύουν οι τουρίστες να είναι λιγότερα από αυτά που διέθεταν τα προηγούμενα χρόνια για τις διακοπές τους.

Μάλιστα πολλοί καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες εστιατορίων ακόμα και στις πιο τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου, διαμαρτύρονται έντονα καθώς τα καταστήματα τους παρά την αύξηση στον τουρισμό, παραμένουν σχεδόν άδεια λόγω και του all inclusive.

info: tourismtoday.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook