Θέμα athleticradio.gr: Σε 12 χρόνια άλλαξε ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Κρήτης!

Το athleticradio.gr καταγράφει την αλλαγή του στάτους κβο του ποδοσφαίρου του νησιού όπου μέσα σε 12 χρόνια απογειώθηκαν οι ομάδες των Χανίων και καταποντίστηκαν εκείνες του Ηρακλείου. Δείτε πίνακες και συγκρίσεις του 2004 με το 2016.

Η έναρξη της περιόδου 2004 – 2005 βρίσκει το Ηράκλειο να αναδεικνύεται σε ποδοσφαιρικό “βασιλιά” του επαρχιακού ποδοσφαίρου καθώς για πρώτη φορά, μια πόλη της περιφέρειας έχει δύο ομάδες στην Α’ Εθνική: Τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη. Ήταν ένα επίτευγμα που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς το Ηράκλειο ήταν η πρώτη επαρχιακή πόλη της χώρας που εκπροσωπούταν από δύο ομάδες στην μεγάλη κατηγορία.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, το 2016 το Ηράκλειο υποχώρησε, σε αριθμούς, και τα Χανιά θεωρείται – βάσει παρουσίας – η πρώτη ποδοσφαιρική πόλη του νησιού.

Πλέον, η Κρήτη εκπροσωπείται στην Σούπερ Λιγκ από τον Πλατανιά ενώ στην Football League υπάρχουν δύο εκπρόσωποι (ΑΟ Χανιά, Κισσαμικός) του νομού έναντι μιας (ΟΦΗ).

Το 2004 η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική. Το Ηράκλειο είχε συνολικά 9 ομάδες στις εθνικές κατηγορίες εν αντιθέσει με τα Χανιά που είχε μόλις τέσσερις ομάδες και αυτές στην Δ’ Εθνική.

Αναλυτικά:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Α’ Εθνική: ΟΦΗ, Εργοτέλης

Γ’ Εθνική: ΠΟΑ, ΠΑΝΟΜ, Ηρόδοτος

Δ’ Εθνική: Χερσόνησος, ΑΕ Κατσαμπά, Αλμυρός, ΕΓΟΗ

ΧΑΝΙΑ

Δ’ Εθνική: Ιωνία, ΑΕ Χανιά, Μινώταυρος, Θησέας Περιβολίων

Δώδεκα χρόνια μετά έχει αλλάξει ριζικά ο ποδοσφαιρικός χάρτης του νησιού: Τα Χανιά εκπροσωπούνται πλέον με τέσσερις ομάδες στις εθνικές κατηγορίες και το Ηράκλειο με τρεις!

Αναλυτικά:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Football League: ΟΦΗ

Γ’ Εθνική: Εργοτέλης, ΠΟΑ

ΧΑΝΙΑ

Σούπερ Λιγκ: Πλατανιάς

Football League: ΑΟ Χανιά, Κισσαμικός

Γ’ Εθνική: ΙΝΚΑ Χανίων

Πάμε όμως να δούμε με βαθμολογίες και αναλυτικούς πίνακες την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην έναρξη της περιόδου 2004 – 2005

aethniki

gethniki

dethniki

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook