Δεν ήταν Κρητικοί αλλά έγιναν στην πορεία…

Μπορεί το Ηράκλειο και η Κρήτη να αποτελούν έναν δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό αλλά έγινε και το “σπιτί” αρκετών που ήρθαν ως αθλητές και έγιναν μόνιμοι “Κρητικοί”.

Μπορεί το Ηράκλειο και η Κρήτη να αποτελούν έναν δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό αλλά έγινε και το “σπιτί” αρκετών που ήρθαν ως αθλητές και έγιναν μόνιμοι “Κρητικοί”.

Αρκετοί είναι οι αθλητές που ήρθαν στο Ηράκλειο για να αγωνιστούν σε ομάδες της πόλης αλλά στο τέλος αντί να είναι περαστικοί από την Κρήτη, μαγεύτηκαν από τις ομορφιές του νησιού και έμειναν μόνιμα. 

Η Κρήτη και οι ομορφιές της πόλης αλλά πολύ περισσότερο η εύκολη προσαρμογή στο Ηράκλειο ήταν οι λόγοι που έκαναν αρκετούς αθλητές να έρθουν στο νησί για να παίξουν σε κάποια από τις ομάδες της αλλά τελικά έμειναν εδώ κάνοντας οικογένεια.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν βέβαια οι Ευγένιος Γκέραρντ, Νίκος Νιόπλιας και Θανάσης Κολιτσιδάκης. Ήρθαν στο Ηράκλειο για λογαριασμό του ΟΦΗ και έμειναν μόνιμα κάνοντας εδώ οικογένειες και τελικά “πολιτογραφήθηκαν” Κρητικοί. Το ίδιο ισχύει και για τον Ανδρέα Σκέντζο που μπορεί να είναι τώρα στον Άρη όμως είναι μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου. Όπως και ο Παύλος Αδάμος που άφησε την Λάρισα σε πολύ μικρή ηλικία για να έρθει στον ΟΦΗ και τελικά έγινε και αυτός Ηρακλειώτης.

Το ίδιο ισχύει και για τον Εργοτέλη με τους Παναγιώτη Κορδονούρη και Γιώργο Κετικίδη. Στον Εργοτέλη ήρθαν στην ίδια εποχή, ο ένας ως συνεργάτης του Νίκου Καραγεωργίου και ο άλλος ως ποδοσφαιριστής – έξι μήνες νωρίτερα. Στέριωσαν στο Ηράκλειο και ο Παναγιώτης Κορδονούρης δημιούργησε οικογένεια στην πόλη μας.

Ωστόσο, δεν ήρθαν μόνο ποδοσφαιριστές αλλά και αθλητές του μπάσκετ που έμειναν μόνιμα στο Ηράκλειο. Τρεις από τους σημαντικότερους αθλητές του “Ηράκλειο” που βοήθησαν τα μέγιστα ώστε ο σύλλογος να πάρει την άνοδο για την Α1, ήρθαν στο Ηράκλειο ως μεταγραφές και τελικά έμειναν μόνιμα. Ο λόγος για τους Δημήτρη Δόντσιο, Χρόνη Θεοδωρίδη και Σάκη Καραφύλλη που ζουν μόνιμα στην πόλη μας.

Στην Κρήτη και τον Άγιο Νικόλαο είχε έρθει ο Γιάννης Χατζηνικολάου. Ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ είχε έρθει στην Κρήτη ως μεταγραφή του ΑΟΑΝ και τελικά έμεινε μόνιμα στην Κρήτη. Εργάστηκε ως τεχνικός του ΟΦΗ αλλά και του Πλατανιά ενώ μέχρι πρότινος ήταν στον πάγκο του Πανθρακικού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook