Ζλατιλίδης: “Η ομάδα αν συνεχίσει έτσι θα σωθεί εύκολα”

Ο προπονητής της ομάδας βόλει του ΟΦΗ, Δημήτρης Ζλατιλίδης, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την σημαντική νίκη με 3-1 σετ επί της Πολιτείας αλλά και την πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της Α2.

Σημαντική νίκη για την παραμονή του στην Α2 βόλει πέτυχε ο ΟΦΗ με 3-1 σετ επί της Πολιτείας το περασμένο Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρο για την 12η αγωνιστική.

Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Ζλατιλίδης, που την προηγούμενη εβδομάδα έχασε τον πατέρα του και χρειάστηκε να βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την πορεία της ομάδας και την σχέση του με τους παίκτες του με τους περισσότερους από τους οποίους υπήρξε και συμπαίκτης.

Αναλυτικά όσα είπε o Δημήτρης Ζλατιλίδης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την νίκη του ΟΦΗ επί της Πολιτείας

“Το άθλημα του βόλει αξίζει προβολής. Δεν πέφτουν τα φώτα σε μας. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα παραμονής. Τώρα βλέπουμε με άλλο μάτι την συνέχεια. Η ομάδα έχει δυνατότητες και ως επί το πλείστον αποτελείται από Κρητικούς παίκτες. Η συνέχεια έχει δυο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με Παλλήνη και Πανιώνιο. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε πάντως την έδρα μας”.

Για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2

“Στον πρώτο γύρο δεν μαζέψαμε όσους βαθμούς θέλαμε. Έχω αναλάβει την ομάδα εδώ και περίπου ένα μήνα. Κάνουμε μία καλή προσπάθεια και τα καλύτερα για την ομάδα έρχονται. Η ομάδα αν συνεχίσει έτσι θα σωθεί εύκολα. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είνα ημιεπαγγελματικό”.

Για την σχέση του με τους παίκτες

“Υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ μας. Έχω παίξει και στον ΟΦΗ ως παίκτης και είχα συμπαίκτες μου αρκετούς από τους παίκτες που κοουτσάρω τώρα. Γίνεται μία κοινή προσπάθεια για το καλό του ΟΦΗ. Θέλουμε να φτάσουμε την ομάδα ψηλά και πάμε με σταθερά βήματα. Υπάρχει μεταξύ μας ένα συμβόλαιο ηθικής. Έχουμε και έμπειρους αλλά και νέους και έχει γίνει ένα σωστό πάντρεμα. Έχει παίκτες που μεγάλωσαν μέσα στον ΟΦΗ”.

Για τον Γιάννη Δανδάλη

“Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη είναι άνθρωπος του βόλει. Κρατά την ομάδα. Το στηρίζει και το αγαπάει. Μόλις με κάλεσε ανταποκρίθηκα. Είναι φοβερός άνθρωπος και ο ΟΦΗ μία ιστορική ομάδα με κόσμο. Έκανα ένα διάλειμμα μακριά από την ομάδα και επέστρεψα¨.

Για τους φιλάθλους του ΟΦΗ

“Ο κόσμος θέλει νίκες και να πηγαίνουμε καλά. Θα έρθουν και οι επιτυχίες αλλά θέλουμε και την συμβολή του. Σιγά σιγά παίρνουμε βαθμούς και ελπίζω να αρχίσουν να έρχονται μαζικότερα”.

Για το άθλημα του βόλει

“Είναι ένα ευγενές άθλημα. Δεν έχει εντάσεις και σωματική επαφή. Έχει όμως και τραυματισμούς. Όπως ο Μαγριπλής που “χτύπησε” με την Πολιτεία. Υπέστη διάστρεμμα και θα μείνει εκτός 15 μέρες. Μου αρέσει να ασχολούμαι και το BEACH  VOLLEΥ και ως Βορειοελλαδίτης που είμαι θεωρώ οτι στην Κρήτη υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να αναπτυχθεί”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook