Solu, ο υπολογιστής τσέπης που αλλάξει το personal computing

Τον μικρότερο υπολογιστή με τις μεγαλύτερες δυνατότητες παρουσίασε ομάδα μηχανικών από Φιλανδία…

Τον μικρότερο υπολογιστή με τις μεγαλύτερες δυνατότητες παρουσίασε ομάδα μηχανικών από Φιλανδία…

Τον μικρότερο σε μέγεθος και με τις μεγαλύτερες δυνατότητες υπολογιστή γενικής χρήσης που έχει κατασκευαστεί ποτέ, παρουσίασε μία ομάδα Φιλανδών μηχανικών. Είναι ο Solu: Μόλις 10 Χ 10 εκατοστά, φορητός, με νέο λειτουργικό σύστημα, ισχυρότερος από τα smartphones και συμβατός με κάθε οθόνη.

solu-collab

Πρόκειται για πραγματική επανάσταση στο personal computing, υποστηρίζει ο Kristoffer Lawson, που σχεδίασε και χρηματοδότησε το project, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει μία συσκευή ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής του cloud computing που διανύουμε.

Όπως λέει, οι προσωπικοί υπολογιστές έχουν μείνει απαράλλακτοι τα τελευταία 20 χρόνια, αποτελούμενοι από κεντρική μονάδα, οθόνη και πληκτρολόγιο. Δεν ενσωματώνουν πλήρως τις δυνατότητες του internet. Οι χρήστες τους εξακολουθούν να βασίζονται σε backups, στη χωρητικότητα σκληρών δίσκων και στο κατέβασμα και την εγκατάσταση εφαρμογών. Έτσι το internet δεν αποτελεί φυσικό κομμάτι του υπολογιστή.

Όλα αυτά αλλάζουν τώρα με τον Solu: Ο νέος μίνι υπερυπολογιστής συνδέεται άμεσα με την cloud υπηρεσία της εταιρίας και λειτουργεί ως smart cache με χωρητικότητα 32 GB. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φορητά, ή να συνδεθεί με πληκτρολόγιο και οθόνη ανάλυσης μέχρι και 4K. Δεν είναι απαραίτητη η σύνδεση με ποντίκι, καθώς το ίδιο το Solu μπορεί να λειτουργήσει σαν touchpad.

solu-01

Είναι τετράγωνος, με μέγεθος 10 Χ 10 εκατοστά, πάχος 12 χιλιοστών, ντυμένος με ξύλινο περίβλημα. Διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία, συνδεσιμότητα WiFi και edge-to-edge οθόνη αφής. Ο επεξεργαστής του είναι χρονισμένος στα 2,3 GHz.

Δείτε στην συνέχεια και το σχετικό βίντεο…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook