Δεν ανοίγει το χρηματιστήριο ούτε την Παρασκευή

Λόγω τεχνικών θεμάτων.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν θα ανοίξει την Πέμπτη και ενδεχομένως ούτε την Παρασκευή, λόγω τεχνικών θεμάτων που σχετίζονται με τις τράπεζες, δήλωσε εκπρόσωπος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

«Η χρηματιστηριακή αγορά δεν θα ανοίξει αύριο και είναι απίθανο να ανοίξει την Παρασκευή. Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να επιλύσουν ορισμένα θέματα πληροφορικής σχετικά με τους περιορισμούς», είπε.

Βάσει της έγκρισης της ΕΚΤ για την επαναλειτουργία του χρηματιστηρίου, οι εγχώριοι επενδυτές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τραπεζικές καταθέσεις για να αγοράσουν τίτλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών δεν μπορούν άμεσα να προσαρμοστούν, ώστε να δημιουργηθούν νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί για τους Έλληνες επενδυτές.

Οι νέοι τραπεζικοί λογαριασμοί απαιτούνται, καθώς οι Έλληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κατά κύριο λόγο «φρέσκο» χρήμα, για να αγοράσουν μετοχές, κάτι που απαιτεί τη δημιουργία νέων λογαριασμών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ.Μποτόπουλος, είχε δηλώσει την Τρίτη ότι το ΧΑ αναμένεται να ανοίξει ή σήμερα ή την Πέμπτη, με την Τράπεζα της Ελλάδος και τις τράπεζες να προσπαθούν να βρουν λύση για το άμεσο άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς.

Πηγή: in.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook