Εβδομαδιαίο πλέον, στα 420 ευρώ, το όριο αναλήψεων

Διευκολύνσεις για συνταξιούχους με σωρευτικές αναλήψεις ως 420 ευρώ ανά εβδομάδα

Διευκολύνσεις για συνταξιούχους με σωρευτικές αναλήψεις ως 420 ευρώ ανά εβδομάδα

Τη δυνατότητα στους καταθέτες να κάνουν σωρευτικές αναλήψεις ως 420 ευρώ όποια ημέρα της εβδομάδας επιλέξουν δίνει από σήμερα μέχρι την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών.

Η πρακτική αυτή, που πιθανόν θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, έρχεται να διευκολύνει καταθέτες και συνταξιούχους προκειμένου να μη συνωστίζονται σε ουρές στις τράπεζες και τις αυτόματες ταμειακές μηχανές.

Μέχρι σήμερα, για να πάρει κανείς αθροιστικά το ποσό των 420 ευρώ την εβδομάδα, ήταν υποχρεωμένος να στηθεί στο γκισέ ή τα ΑΤΜ την Παρασκευή, οπότε συμπληρώνεται το επταήμερο από το προηγούμενο Σάββατο.

Αν κάποιος δεν πραγματοποιούσε ανάληψη την Παρασκευή, έχανε το δικαίωμα να αντλήσει αθροιστικά το ποσό και θα έπρεπε να περιμένει μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Με τη νέα ρύθμιση, συνταξιούχοι και καταθέτες θα μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι την ημέρα της ανάληψης (π.χ. κάθε Τρίτη ή Τετάρτη κ.ο.κ.), όποια από τις πέντε εργάσιμες ημέρες επιθυμούν μέσω των τραπεζών και όλο το 24ωρο μέσω των ΑΤΜ.

Για παράδειγμα, εάν από το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 μέχρι και σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 κάποιος δεν έχει προβεί σε ανάληψη μετρητών, θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι και 420 ευρώ οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Εάν κάποιος είχε προβεί σε ανάληψη 60 ευρώ σε μετρητά το Σάββατο 25 Ιουλίου και σε άλλα 60 ευρώ την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, τότε θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι 300 ευρώ (420 ευρώ – 60 ευρώ – 60 ευρώ) οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook