Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις…

Αυτή είναι η νέα λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις…

Αυτή είναι η νέα λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις…

Το περιοδικό Monocle, στα πλαίσια της καθιερωμένης, ετήσιας έρευνάς του με θέμα «Ποιότητα Ζωής» (The Monocle Quality of Life Survey 2015), εκτιμά κάθε χρόνο τις πόλεις του κόσμου βάσει τεσσάρων βασικών παραγόντων: τη διαθεσιμότητα δρομολογίων διεθνών πτήσεων, την ευκολία μετακίνησης με ποδήλατο, τα καλά μέρη για φαγητό και τις δημόσιες βιβλιοθήκες που διαθέτει η κάθε πόλη.

Ταξίδια, άσκηση, σωστή διατροφή και πολύ διάβασμα, τέσσερα συστατικά που σίγουρα συνθέτουν το σκηνικό μιας καλής ζωής, για τον καθένα μας.

Φέτος, ωστόσο, το περιοδικό αποφάσισε να προσθέσει άλλους 22 παράγοντες στη διαδικασία αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων το κόστος ζωής και την τιμή για μια κούπα καφέ σε κάθε πόλη. Αυτό οδήγησε σε μια τεράστια αλλαγή στα μέχρι τώρα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της πόλης που έφτασε στην πρώτη θέση: το Τόκιο της Ιαπωνίας.

Το Τόκιο είναι διάσημο για τον πλούσιο πολιτισμό του, για να μην αναφέρουμε το εκπληκτικό σιδηροδρομικό του σύστημα και τις μαγικές κερασιές που ανθίζουν σε όλη την πόλη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πρώτες 10 πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού, ενώ ακολουθώντας το Monocle.com μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα.

Ταχύτατες αναλήψεις εντός 24 ωρών. Stoiximan.gr.

best-cities-to-live-0011. Τόκιο, Ιαπωνία

Volksgarten2. Βιέννη, Αυστρία

Mall of Berlin3. Βερολίνο, Γερμανία

best-cities-to-live-0044. Μελβούρνη, Αυστραλία

best-cities-to-live-0055. Σίδνεϊ, Αυστραλία

Stockholm6. Στοκχόλμη, Σουηδία

best-cities-to-live-0077. Βανκούβερ, Καναδάς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA8. Ελσίνκι, Φινλανδία

best-cities-to-live-0099. Μόναχο, Γερμανία

best-cities-to-live-010-110. Κοπεγχάγη, Δανία (ισοπαλία)

best-cities-to-live-010-210. Ζυρίχη, Ελβετία (ισοπαλία)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook