“Μόνο εμείς είμαστε “παράσιτο” σε αυτόν τον τόπο”

Ο Λάμπρος Μάρης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το δώρο του Αμπράμοβιτς προς τον Μουρίνιο, από την Ελούντα αλλά και γιατί δεν εκμεταλλεύεται κανένας την Κρήτη για αθλητικό τουρισμό.

“Ειλικρινά δεν γνώρισα πως βγήκε αυτή η είδηση. Αυτό έγινε στο Ελούντα μπιτς. Δεν ξέρω πως έγινε γνωστό. Πριν από λίγες μέρες ήταν ο Τέβες στο μαγαζί μου. Λέω στην υπάλληλο μου δεν γίνεται γιατί έχει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά είχε 3 μέρες ρεπό και ήρθε στην Κρήτη. Όλα είναι υπέροχα, μόνο εμείς είμαστε το παράσιτο σε αυτό τον τόπο. Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί. Φταίμε όλοι που δεν έχουμε εκμεταλλευτεί την ομορφιά του τόπου μας” είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λασιθίου αναφερόμενος στο δώρο του Ρόμαν Αμπράμοβιτς προς τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Αναφορικά με το γεγονός πως δεν εκμεταλλευόμαστε τα αθλητικά γεγονότα στην Κρήτη: “Στην Τουρκία ξέρετε τι γίνεται; Έχουν διακοπές στο πρωτάθλημα και 300-400 αποστολές. Σε τι υστερούμε εμείς Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε 200 αποστολές από Ρωσία κτλ. Ο τόπος είναι ιερός και εμείς είμαστε να μην πω τι… Η Ελλάδα, η Κρήτη, ο κόσμος είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας και στο ποδοσφαιρο. Ότι είναι ο δημόσιος τομέας, ο ιδιωτικός είναι το ποδόσφαιρο. Το έχουμε απαξιώσει”.

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει αναδιάρθρωση στην Γ΄Εθνική: “Το θέλουμε αυτό, το έχουμε ζητήσει. Θέλουμε να καταθέσουμε μια πρόταση και ας πάει στο βρόντο. Να γίνει τουλάχιστον από την επόμενη χρονιά. Το κάνανε μια φορά για να κάνουν αυτό που θέλανε, Κινδύνεψαν να διαγραφούν ενώσεις επειδή ζητούσαν το δίκαιο. Τώρα που μπορεί να γίνει, να γίνει δλδ ένας όμιλος Κρήτης για να γλυτώσουν οι ομάδες τις επιβαρύνσεις. Δυστυχώς αφανίζεσαι. Εγώ πιστεύω πως επιβάλλεται να γίνει ένας όμιλος Κρήτης. Να γίνει μια Γ΄Εθνική λίγο πιο ανοικτή. Να μην γίνουν 10 όμιλοι αλλά να γίνουν 4. Από τη στιγμή που οι Κρήτη έχει τη δυνατότητα γιατί να μην γίνει. Στις ομάδες από τα άλλα νησιά που δεν μπορούν θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να πληρώνονται το οδοιπορικά. Για μένα αυτό που δέχθηκε ο Βούρβαχης τότε ήταν έγκλημα μεγάλο Να αγωνιστούν οι Κρητικές ομάδες σε δύο ομίλους. Μπορούσε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Ξέρεις τι γίνεται όμως, βολευόμαστε με την καρέκλα. Αυτό είναι όλο. Τώρα είμαι σίγουρος πως το έχει μετανιώσει.Εγώ ειλικρινά δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο. Τότε θα μπορούσε απλά όλες οι ομάδες της Κρήτης να είναι σε ένα όμιλο. Βάση νόμου δεν γίνεται. Αν θέλουν να κάνουν μια παρανομία ας παρανομήσουν και μια φορά υπέρ της Κρήτης: “Είναι λυπηρό αλλά αναπόφευκτο κακό, Δεν υπήρχε άλλη περίπτωση να σωθεί αυτό η ομάδα. Το έχω πει χρόνια τώρα. Η ομάδα πρέπει να καθαριστεί. Δυστυχώς βρέθηκαν κάποιοι κύριοι και τον έκαναν σαν τα μούτρα τους. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο αλλά πρέπει να βρεθεί και κάποιος μπροστάρης. Να υπάρχει ένας αρχηγός που θα βγει μπροστά. Είναι λίγο δύσκολο όλοι μαζί. Είναι όλοι τους άξιοι” ενώ για τον ΟΦΗ σχολίασε “το καλύτερο για τον ΟΦΗ. Έχουν πάρει και κάποιοι το βάπτισμα. Θα μπορούσε να είναι και κάποιοι άλλοι. Για μένα το πρωτεύον ειναι ο ένας που θα έχει τον κύριο λόγο. Αν ξεκινήσουμε εγώ έκανε εκείνος όχι θα μπούνε οι εγωισμοί και θα υπάρχει πρόβλημα. Μακάρι να συνεργαστούν όλοι μαζί για το καλό του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ πρέπει να κάνει ένα ταξίδι σαν την ΑΕΚ. Δεν γίνεται όμως με ευχολόγια. Πρέπει να βρεθεί ένας που θα παίρνει αποφάσεις και θα κάνει το κουμάντο”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook