Κι όμως ο… ήλιος λάμπει στην Αθήνα!!!

Έκπληκτοι οι Financial Times, απορούν γιατί οι Έλληνες δεν τρομοκρατούνται από τα ΜΜΕ!!!

Έκπληκτοι οι Financial Times, απορούν γιατί οι Έλληνες δεν τρομοκρατούνται από τα ΜΜΕ!!!

Κανείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την Ελλάδα, καθώς “ο ήλιος λάμπει, τα εστιατόρια είναι γεμάτα και η Αθήνα δεν πανικοβάλλεται”, αναφέρει ο αρθρογράφος των Financial Times, Τόνι Μπάρμπερ, εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι τα συστημικά ηλεκτρονικά, έντυπα και διαδικτυακά ΜΜΕ που υποστηρίζουν τους δανειστές δεν έχουν καταφέρει να τρομοκρατήσουν τους πολίτες!

Αυτό που είναι εκπληκτικό στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Αθήνα είναι η απίστευτη ηρεμία, σημειώνει ο ανταποκριτής των Financial Times.

Και συνεχίζει:

“Ο ήλιος λάμπει, και όλοι έχουν επιστρέψει από ένα αναζωογονητικό πασχαλιάτικο διάλειμμα. Ένας επιχειρηματίας μου είπε ότι τα εστιατόρια είναι τόσο γεμάτα – με Έλληνες, και όχι μόνο ξένους τουρίστες – ώστε δε μπορεί να βρει ούτε για ρεζερβέ.

Όλα αυτά δείχνουν μία κοινωνία που δε γνωρίζει ή πλέον δε φοβάται μία επικείμενη καταστροφή.

Για να πω την αλήθεια, υπήρχε πολύ παραπάνω ένταση τον Ιούνιο του 2012. Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, πάλεψε με το πολιτικό κατεστημένο αλλά δεν κέρδισε τις εκλογές μόλις για λίγο. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα υπήρχε διάχυτο ένα αίσθημα ανακούφισης για μία καταστροφή που αποφεύχθηκε.

Τώρα όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εξουσία, και με τον τρόπο που φέρεται θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, κι ενώ το αναμενόμενο θα ήταν οι πολίτες να είναι αγχωμένοι, απελπισμένοι ή εξαγρειωμένοι, αυτό δε συμβαίνει! Είναι απλά κουρασμένοι και αδιαφορούν για το ποια θα είναι η κατάληξη.”

Κι αφού αναφέρεται στον τρόπο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε την υπόθεση με τις καταλήψεις σε δημόσια κτίρια, ο συγγραφέας του άρθρου καταλήγει:

“Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ήρθε για να εκπληρώσει πειθαρχημένα μία πατριωτική αποστολή της οποίας οι σκοποί χρωματίζονται έντονα από την πορεία της ελληνικής ιστορίας στον 20ο αιώνα.”

Για να συμπεράνει ότι: “Στην Αθήνα, δεν υπάρχει τίποτα που να υποδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση θα θυσιάσει την αποστολή της για να ευχαριστήσει τους δανειστές της Ελλάδας ώστε να μην προκύψει χρεωκοπία και η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη.”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook