listen live
ακούτε τώρα: 00:00 - 07:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 00:00 - 07:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 07:00-14:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

e-radio logo

Περιμένοντας το…. πετρέλαιο στο κολυμβητήριο

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κολυμβητήριο Ηρακλείου μίλησαν στον Athletic Radio 104,2 και τον Γιώργο Κορτσιδάκη δύο γνωστοί κολυμβητικοί παράγοντες.

Για τρίτη μέρα  η μεγάλη πισίνα του κολυμβητηρίου Ηρακλείου παραμένει κλειστή, λόγω έλλειψης πετρελαίου! Ο Επίτροπος του Ελληνικού δημοσίου δεν εγκρίνει την δαπάνη για να αγοραστεί πετρέλαιο, καθώς δεν έχει υπογραφεί ακόμη ο προυπολογισμός του 2011 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και έτσι 8 κολυμβητικά σωματεία και 1350 αθλούμενοι που καθημερινά κολυμπούν στην πισίνα του Ηρακλείου είναι σε στάση αναμονής. Την ίδια  ώρα 46 κολυμβητές από το Ηράκλειο οι οποίοι έχουν «πιάσει» τα όρια για να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει από 18-20 του μήνα στη Νίκαια, βλέπουν μετά από μια χρονιά με τεράστιους κόπους να καταστρέφεται  η προσπάθεια τους καθώς την ώρα που θα έπρεπε να «φορτσάρουν» για να κάνουν την καλύτερη δυνατή παρουσία στους αγώνες, δεν έχουν πισίνα για να κολυμπήσουν!

Τα 8 κολυμβητικά σωματεία συμφώνησαν να πληρώνουν ένα σημαντικό ποσό μηνιαίως για τα τρέχοντα έξοδα της πισίνας, αλλά παρόλα αυτά βλέπουν τα προβλήματα να συνεχίζονται παρά την φιλότιμη προσπάθεια της Διοίκησης του ΕΑΚΗ. Οι γονείς έχουν αρχίσει τις αντιδράσεις καθώς πληρώνουν μηνιαίως για τα παιδιά τους ένα ποσό κοντά στα 45 ευρώ, αλλά η πισίνα είναι κλειστή και τα παιδιά τους δεν μπαίνουν στο νερό!

Για τα προβλήματα του κολυμβητηρίου γενικότερα μίλησαν στην εκπομπή «Στο γήπεδο του Athletic» με τον Γιώργο Κορτσιδάκη,δυο γνωστοί κολυμβητικοί παράγοντες στο Ηράκλειο. Η Μαίρη Μηναδάκη από τα «Δελφίνια» και ο Μανόλης Γιγουρτάκης από τον ΟΦΗ…

Για το τι ακριβώς έχει γίνει:

Γιγουρτάκης: «Προβλήματα υπάρχουν στο κολυμβητήριο και κάποια τα γνωρίζουμε και κάνουμε υπομονή. Τώρα το θέμα είναι διαφορετικό και πρωτόγνωρο. Μέχρι τώρα δεν είχαμε λεφτά. Αλλά τώρα τα χρήματα υπάρχουν και είναι θέμα μιας υπογραφής για να μπεί το πετρέλαιο”.

Για το πόσο κοστίζει η θέρμανση ετησίως στο κολυμβητήριο Ηρακλείου:

Μηναδάκη: “Aπο ότι μας είχε πεί ο κ. Μπιτσαξής είναι 300 χιλ. ευρώ το χρόνο. Μάλιστα μας είχε ρωτήσει αν τα σωματεία μπορούν να καλύψουν αυτή τη δαπάνη και του είπαμε όχι.Σε καμιά άλλη πισίνα της Ελλάδος δεν υπάρχει η συνεργασία που έχουμε με την διοίκηση του ΕΑΚΗ για να βγαίνουν τα έξοδα. Εισπράττουμε  5 ευρώ από κάθε παιδί που έρχεται και τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στο ΕΑΚΗ.Εισπράττει η διοίκηση  του ΕΑΚΗ μηνιαίως από τα σωματεία  περίπου 13 χιλιάδες ευρώ από τα σωματεία. Αυτά τα χρήματα δεν αφορούν όμως τον κωδικό των καυσίμων. Αυτο όπως και οι εργαζόμενοι του ΕΑΚΗ αφορά την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.Το πρόβλημα εντοπίζεται επειδή δεν έχει εγκριθεί ο προυπολογισμός του 2011. Η Επίτροπος στο Ηράκλειο δεν μπορεί να υπογράψει για περαιτέρω δαπάνη. Επρεπε ο νομοθέτης να εξαιρέσει ορισμένους κωδικούς”.

Γιγουρτάκης: “Το πρόβλημα δεν είναι μόνο για τους 46 κολυμβητές. Εχουμε την ομάδα πόλο του ΟΦΗ που παίζει στην Α2.Στο δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα της Ελλάδας. Θα παίξει ένα παιχνίδι χωρίς προετοιμασία. Αν ένας κολυμβητής ή ένας πολίστας δεν πέσει μια μέρα στο νερό είναι σαν να μην έχει κάνει μια εβδομάδα προπόνηση”.

Για το που βρίσκεται η κατάσταση:

Μηναδάκη: «Περιμένουμε την υπογραφή του προυπολογισμού του 2011.Διαφορετικά δεν θα γίνει τίποτε. Αυτήν την ενημέρωση έχουμε. Αν δεν γίνει δεν μπορούμε εμείς να φωνάξουμε κάποιον να βάλει πετρέλαιο. Μιλάμε για δημόσια υπηρεσία».

Για την πισίνα του Παγκρητίου σταδίου και το αν αποτελεί μια εναλλακτική λύση:

Γιγουρτάκης: «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Στο Παγκρήτιο το κόστος είναι μεγάλο. Είναι 10 ευρώ τις δυο ώρες».

Μηναδάκη: «Καταλαβαίνουμε ότι  για την πισίνα του Παγκρητίου σταδίου πρέπει να πληρώνει κανείς για την χρήση της. Αλλά για τα 50 παιδιά αυτά που συμμετέχουν σε Πανελλήνια πρωταθλήματα έπρεπε να υπάρχει μια μέριμνα. Θα κάνουμε ένα αίτημα στον δήμαρχο για το θέμα αυτό».

Για τις αντιδράσεις των γονέων:

Γιγουρτάκης: «Παρόλο που υπάρχει μια κατανόηση από τους γονείς, κάποια στιγμή φτάνουν στα άκρα. Βλέπει εμάς. Δεν βλέπει κανένα άλλο και εμείς ακούμε τα παράπονα των γονέων για την κατάσταση».

Μηναδάκη: «Υπάρχουν αντιδράσεις και παράπονα»

Για τα χρήματα που πληρώνουν οι γονείς:

Μηναδάκη: « Περίπου 45 ευρώ για το κάθε παιδί. Για το δεύτερο είναι 30 και για το τρίτο παιδί είναι πέντε».

Υπάρχουν «μαγαζάκια» στο κολυμβητήριο:

Μηναδάκη: «Το 90% οι προπονητές είναι ασφαλισμένοι.Ηρθε και το ΙΚΑ κάτω, όπως και το ΣΔΟΕ μετά από καταγγελία. Τα «μαγαζάκια» είναι πια παρελθόν.Υπάρχουν ατελείωτες εργατοώρες στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Για το επίπεδο των Ηρακλειωτών κολυμβητών:

Γιγουρτάκης: «Υπάρχουν καλοί αθλητές σε όλες αυτές  τις δύσκολες συνθήκες.Και είναι άξιοι συγχαρητηρίων».

Μηναδάκη: “Eχουμε καλούς αθλητές για αυτό και τους ζητούν Αθηναικά σωματεία.Πάντα η Περιφέρεια Κρήτης ήταν από τις καλύτερες. Δεν είναι λίγοι οι 46 αθλητές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα».

Για το πόσα παιδιά φιλοξενεί καθημερινά το κολυμβητήριο Ηρακλείου:

Μηναδάκη: «Περίπου 1350 παιδιά ήταν το Νοέμβριο».

Γιγουρτάκης: «Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί το νούμερο να είναι διπλάσιο».