Έρχεται η εφαρμογή taxisnet για τις 100 δόσεις

Μετά από μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση έρχεται η εφαρμογή του taxisnet για την ρύθμιση των 100 δόσεων…

Μετά από μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση έρχεται η εφαρμογή του taxisnet για την ρύθμιση των 100 δόσεων…

Από την Τρίτη θα μπορούν οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Αυτό δήλωσε την Παρασκευή η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια του Athens Law Forum On Taxation.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι η ειδική εφαρμογή του Taxisnet για τις ρυθμίσεις θα ανοίξει την ερχόμενη Τρίτη 25 Νοεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή επίσης υπεγράφη και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η νέα απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος ΠΟΛ 1245/2014 η οποία τροποποιεί την ΠΟΛ.1236/2014 «Ειδικά θέματα εφαρμογής της ρύθμισης οφειλών στη φορολογική διοίκηση του άρθρου 51 του Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237 Α΄/31.10.2014)». Δείτε το σχετικό: Μπήκαν οι υπογραφές στην ρύθμιση των 100 δόσεων

Σύμφωνα με την απόφαση υποχρεωτικά υπάγεται σε ρύθμιση «το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλών, που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής».

Μετά από επιλογή του οφειλέτη υπάγονται σε ρύθμιση:

βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή,

βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook