Η Τεχνητή Νοημοσύνη πιο επικίνδυνη από τα πυρηνικά!!!

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι δυνητικά πιο επικίνδυνη από τα πυρηνικά, υποστηρίζει ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX…

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι δυνητικά πιο επικίνδυνη από τα πυρηνικά, υποστηρίζει ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX…

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Elon Musk, ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του τεχνολογικού κόσμου, ο οποίος θεωρεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη και από τα πυρηνικά όπλα.

Αυτό μάλιστα έγραψε και σε σχετικό του Tweet πριν από μερικούς μήνες, τονίζοντας την σημασία της προσοχής που θα πρέπει να επιδείξει η ανθρωπότητα στην αυξανόμενη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Συνεχίζοντας τον άξονα της σκέψης του, ο Musk, έγραψε στο Twitter ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να γίνουν η “βάση έναρξης μίας ψηφιακής υπέρ-νοημοσύνης”.

Elon-Musk-Tesla-SpaceX

Ο ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla και της εταιρείας διαστημικών μεταφορών SpaceX, ανέβασε αυτά τα tweets, προτείνοντας το βιβλίο “Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies”, του Nick Bostrom, το οποίο και εγείρει ερωτήματα γύρω από το πώς θα μπορέσει η ανθρωπότητα να συνεργαστεί με τους υπολογιστές αυξημένης νοημοσύνης στο μέλλον.

Elon Musk Building Artificial Intelligence to Summoning the Demon

Αυτό βέβαια που πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Elon Musk επενδύει σε εταιρία Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως αναφέρει σε σχετικό του άρθρο το Mashable. Πολύ πιθανόν να χρησιμοποιήσει μάλιστα τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και στις μονάδες παραγωγής των εταιριών του.

Τα παραπάνω βέβαια δεν τον εμποδίζουν από το να εκφράσει και τις όποιες φοβίες του για μια τέτοια τεχνολογία και κυρίως βέβαια για την αλληλεπίδραση της με τον άνθρωπο και τον μελλοντικό κόσμο που όλα θα είναι online και διασυνδεδεμένα μεταξύ τους.

Να πούμε τέλος ότι πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι είναι αρκετά οξύμωρο ο Elon Musk να μας προειδοποιεί για μια τεχνολογία στην οποία και ο ίδιος επενδύει και πολύ πιθανόν να χρησιμοποιήσει κιόλας.

Όπως και να χει πάντως το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και της αλληλεπίδρασης της με τον άνθρωπο είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ κουβέντα.

Δείτε όμως και το σχετικό: Να τα… η Google ετοιμάζει αυτό – προγραμματιζόμενο υπολογιστή!!!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook