Η Google θα βρίσκει και τον καρκίνο

Η Google ερευνά νέα μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου με εμφύτευση νανοσωματιδίων στο ανθρώπινο σώμα…

Η Google ερευνά νέα μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου με εμφύτευση νανοσωματιδίων στο ανθρώπινο σώμα…

Μέσω του τμήματος Google X, που αναλαμβάνει την περαιτέρω διερεύνηση και χαρτογράφηση νέων φουτουριστικών τεχνολογιών, η Google αποκάλυψε σε συνέδριο της Wall Street Journal ότι εργάζεται σε ένα νέο project που θα εντοπίζει έγκαιρα ασθένειες όπως ο καρκίνος, στον ανθρώπινο οργανισμό.

google-search-for-cancer

Η νέα μέθοδος διάγνωσης του καρκίνου που ανακοίνωσε η Google, περιλαμβάνει την εμφύτευση μικροσκοπικών μαγνητικών νανοσωματιδίων στο κυκλοφορικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού μέσω ενός χαπιού, τα οποία θα ‘περιπολούν’ το σώμα προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη της θανατηφόρου νόσου αλλά και άλλων ασθενειών.

Περισσότεροι από 100 υπάλληλοι της Google εργάζονται εντατικά στο συγκεκριμένο project, για το οποίο ο επικεφαλής του, Andrew Conrad, δήλωσε: “Προσπαθούμε να ξορκίσουμε το θάνατο με την πρόληψη κάθε νόσου. Βασικά, εχθρός μας είναι ο ίδιος ο θάνατος. Κάθε μη αναγκαίος θάνατος. Και πλέον διαθέτουμε την τεχνολογία που απαιτείται για να επέμβουμε και να τον καταπολεμήσουμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ως προς αυτό”.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της WSJ, η Google δεν πρόκειται να συλλέγει data από αυτή τη μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης ασθενειών, ενώ θα χρειαστεί πολλαπλές εγκρίσεις από φορείς υγείας αλλά και εξαντλητικά κλινικά τεστ έως ότου διατεθεί εμπορικά ως προϊόν.

Andrew Conrad revealing nanoparticle platform from Google. A pill & wearable gets blood work to your doc! #WSJDLive pic.twitter.com/vs2PxtRqSG

— Nayan Naik (@nayan) October 28, 2014

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook