Ello… το αντι-Facebook;;;

Έρχεται το αντι-Facebook που κερδίζει κάθε μέρα περισσότερους χρήστες…

Έρχεται το αντι-Facebook που κερδίζει κάθε μέρα περισσότερους χρήστες…

Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, που πλασάρεται ως «αντι-Facebook», φαίνεται πως απειλεί την κυριαρχία του Facebook στο χώρο των social media, προβάλλοντας ως μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του… τα μεγαλύτερα ελαττώματα του FB.

Το Ello, όπως ονομάζεται το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο, δεν δέχεται καθόλου διαφημίσεις και δεν πουλά σε τρίτους τα στοιχεία των χρηστών του, ενώ είναι ελκυστικό και για όσους έχουν βαρεθεί την… πολυκοσμία του Facebook.

Το Ello, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014, αρχικά σχεδιάστηκε ως ένας τόπος ψηφιακής συνάντησης περίπου 90 φίλων του Πολ Μπούντνιτζ, ενός ιδιοκτήτη καταστήματος ποδηλάτων στην πολιτεία Βερμόντ των ΗΠΑ.

Όμως στις 7 Αυγούστου, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του BBC, άνοιξε τις πόρτες του και σε άλλους ενδιαφερόμενους (έχοντας στο μεταξύ εξασφαλίσει χρηματοδότηση από επενδυτικές εταιρείες), ενώ η συμμετοχή κάθε υποψήφιου μέλους – χρήστη γίνεται επιλεκτικά μόνο μετά από πρόκληση (οι προσκλήσεις πουλιούνται μέχρι και στο Ebay).

ello-the-antifacebook

Προς το παρόν πάντως, το Ello φαίνεται να έχει γίνει της μόδας και να τραβάει συνεχώς νέους φίλους. Η δημοτικότητά του ανεβαίνει συνεχώς και δέχεται 31.000 αιτήσεις συμμετοχής την ώρα, όπως δήλωσε ο Πολ Μπούντνιτζ στο BBC. Δείτε το ακολουθώντας τον σύνδεσμο…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook