Εκπτώσεις και διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Εκπτώσεις και διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ και για τα ξενοίκιαστα ακίνητα…

Εκπτώσεις και διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ και για τα ξενοίκιαστα ακίνητα…

Έκπτωση φόρου θα έχουν τελικά οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, καθώς από την επεξεργασία των δεδομένων που «έτρεξε» η ΓΓΔΕ τα τελευταία 24ωρα, προέκυψε ότι υπάρχει η δυνατότητα έστω μικρής ελάφρυνσης.

Οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν στην επικείμενη τροπολογία, η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδας και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται στα μεγάλα ΜΜΕ θα ισχύσουν και ποιοτικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα το χρονικό διάστημα που έμεινε «κενό» το ακίνητο.

Ο πήχης των δημοσιονομικών αντοχών έναντι της όποιας έκπτωσης για τα ξενοίκιαστα ακίνητα, είχε τεθεί στα 50 εκατ. ευρώ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr το οικονομικό επιτελείο είχε ζητήσει από τη ΓΓΔΕ να «τρέξει» περισσότερα από ένα σενάρια ήτοι να υπολογιστεί το κόστος όχι μόνο από μια έκπτωση 25- 30% επί του συνόλου των «κενών» ακινήτων αλλά να γίνει υπολογισμός και για μικρότερη έκπτωση (15- 20%) και για λιγότερα ακίνητα.

Τεχνικά η επεξεργασία των δεδομένων είχε χαρακτηριστεί εξαρχής ως δύσκολη, καθώς στην πραγματικότητα το ΚΕΠΥΟ έπρεπε να διασταυρώσει τα στοιχεία που δηλώνονται στο Ε2 με τα στοιχεία που δηλώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στο Ε9.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, είναι εάν στην εκτίμηση του κόστους έχει συνυπολογιστεί το πλήθος των ιδιοκτητών που αναμένεται να υποβάλουν τροποποιητικές Ε9 έως τις 30 Νοεμβρίου.

Και όλη αυτή η βαβούρα για τα αυτονόητα και λογικά… δεν είναι δυνατόν κάποιος με άδειο διαμέρισμα που δεν του αποφέρει κανένα απολύτως εισόδημα να φορολογείται ή ακόμα χειρότερα να φορολογείται το ίδιο με κάποιον που έχει κάποιο διαμέρισμα νοικιασμένο και το οποίο του αποφέρει εισόδημα…

Δείτε όμως και τα σχετικά:
Πώς μπορείτε να μην πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ;
2,5 εκατομμύρια πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν φόρους!!!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook