Φεύγει άπρακτος ο “κροκοδειλάκιας” από την Κρήτη

“Γάτα” ο Σήφης ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου… δεν τον έπιασε ούτε ο κροκοδειλάκιας του Discovery Channel!!!

“Γάτα” ο Σήφης ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου… δεν τον έπιασε ούτε ο κροκοδειλάκιας του Discovery Channel!!!

“Γάτα” ο Σήφης ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου μιας και ούτε ο παγκοσμίου φήμης κροκοδειλάκιας, Ολιβιέ Μπερά, κατάφερε να τον παγιδεύσει…

Όπως αναφέρει το portal rethemnonews.gr, ο Ολιβιέ Μπερά, έφτασε στο Φράγμα των Ποταμών την Δευτέρα το βράδυ, με την επιχείρηση να ξεκινά το αμέσως επόμενο πρωί. Η πρώτη επαφή του Μπερά με την τεχνητή λίμνη του φράγματος που “φιλοξενεί” τον κροκόδειλο έγινε δοκιμαστικά προκειμένου ο γνωστός κροκοδειλάκιας να έχει μια πρώτη εικόνα από το περιβάλλον αλλά και από τις αντιδράσεις του Σήφη.

Ο γαλλικής καταγωγής «γητευτής» των κροκοδείλων γνωστός και μέσα από το Discovery Channel, προσπάθησε ανεπιτυχώς να παγιδεύσει το ερπετό με λάσο, παρά το γεγονός ότι έφτασε πολύ κοντά για τουλάχιστον τρεις φορές.

Μάλιστα, κατάφερε να περάσει το λάσο του δύο φορές γύρω από τον κροκόδειλο, χωρίς όμως να καταφέρει να το σφίξει, καθώς την πρώτη φορά, το σχοινί σκάλωσε σε κλαδιά και η θηλιά δεν έσφιξε, ενώ τη δεύτερη, ο Σήφης αποδείχτηκε πολύ γρήγορος, καθώς πέρασε μέσα από το λάσο και εξαφανίστηκε στα νερά της λίμνης.

Φεύγοντας από το χώρο της λίμνης άφησε οδηγίες βελτίωσης για τις παγίδες, προτείνοντας συγχρόνως να μπουν περισσότερο στο νερό.

Συγχρόνως σύμφωνα με τον κ. Μαμαγκάκη, ο Μπερά αν και θα το ήθελε δεν μπόρεσε να ακυρώσει τα εισιτήριά του και να μείνει παραπάνω στο νησί, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων πρώτα στο Στρασβούργο κι αμέσως μετά στο Μεξικό.

Πάντως φεύγοντας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει τον Οκτώβριο στην περίπτωση που ο κροκόδειλος παραμένει ελεύθερος στο φράγμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook