Τελικά πόσο καλό μας κάνει ο καφές;

Διατροφολόγοι αποκαλύπτουν α μυστικά συστατικά του καφέ και μας λένε αν μας κάνει καλό ή όχι…

Διατροφολόγοι αποκαλύπτουν α μυστικά συστατικά του καφέ και μας λένε αν μας κάνει καλό ή όχι… 

Οι επιπτώσεις του καφέ στην υγεία είναι αρκετά αμφιλεγόμενες, αφού πολλοί το θεωρούν σούπερ υγιεινό πρωινό και άλλοι εξαιρετικά επιβλαβές. Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει, υπάρχουν πραγματικά πολλά καλά συστατικά που κρύβονται στον καφέ, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως εξηγεί ο διατροφολόγος Κρις Γκάναρο καφές είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πολλών ασθενειών.

Ωστόσο περιέχει επίσης καφεΐνηένα διεγερτικό που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε μερικούς ανθρώπους και να διαταράξει τον ύπνο.

Το σχετικό άρθρο ρίχνει μια λεπτομερή ματιά στο καφέ και τις επιπτώσεις στην υγεία του, εξετάζοντας τόσο τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Ένα φλιτζάνι καφέ 240 κυβικών εκατοστών περιέχει:

Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη): 11% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ): 6% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη): 2% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Βιταμίνη Β3 (νιασίνη): 2% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Φυλλικό οξύ: 1% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Μαγγάνιο: 3% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Κάλιο: 3% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Μαγνήσιο: 2% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.
Φώσφορος: 1% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο καφές είναι ακόμα πιο πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, αφού ο μέσος άνθρωπος που ακολουθεί μια τυπική δυτική διατροφή παίρνει στην πραγματικότητα περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον καφέ απ’ ότι από τα φρούτα και τα λαχανικά μαζί.

Δείτε και το σχετικά:

Οι 5 μύθοι για τον καφέ
15 πράγματα για τον καφέ
Το αυτοκίνητο που κινείται με… καφέ!!!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook