Προορισμοί για φαν του Game of Thrones

Αύξηση τουρισμού σε ρομαντικές περιοχές… λόγω του Game of Thrones!!!

Αύξηση τουρισμού σε ρομαντικές περιοχές… λόγω του Game of Thrones!!!

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολλά μέρη του κόσμου και κυρίως η Βόρεια Ιρλανδία, έχουν δει την τουριστική τους κίνηση να αυξάνεται… εξαιτίας του Game of Thrones!!!

Οι σκηνές της δημοφιλούς σειράς του HBO μπορεί να έχουν γυριστεί κυρίως σε στούντιο του Μπελφαστ, ωστόσο υπάρχουν και αρκετές που έχουν γυριστεί σε εξωτερικούς χώρους και άλλες για τις οποίες, η εικονική δημιουργία των σκηνικών τους είναι εμπνευσμένη από διάφορα ιδιαίτερα μέρη του κόσμου, όπου συναντά κανείς τοπία βγαλμένα από μια άλλη εποχή.

Και μπορεί στο Game of Thrones τα τοπία αυτά να βάφονται με αίμα, ωστόσο, στην πραγματική ζωή είναι περιοχές του κόσμου που φημίζονται για τη μοναδική τους ομορφιά, αλλά και για τον ρομαντισμό τους…

Στην συνέχεια ακολουθούν μερικές χαρακτηριστικές από τις περιοχές του Game of Thrones, όπως φαίνονται στην σειρά αλλά και το πως είναι στην πραγματικότητα…

Ο δρόμος αυτός με τις οξιές κοντά στο Στάνοκουμ της Βορείου Ιρλανδίας είναι ένα από τους πιο ρομαντικούς του κόσμου και φωτογραφίες από αυτόν έχουν συμπεριληφθεί σε σχετικά δημοσιεύματα πάμπολλες φορές.

got-places-01

Το κάστρο του Στάνγκφορντ βρίσκεται στο Γουάρντ της Βορείου Ιρλανδίας και αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής.

got-places-02

Ο ασβεστόλιθος Azure Window, στο Γκόζο της Μάλτας, χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα του πρώτου κύκλου της σειράς.

got-places-03

Το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές του κόσμου. Βγαλμένο από άλλη εποχή, χτισμένο σε ένα κόλπο πάνω στους βράχους και περιτριγυρισμένη από κάστρα, αποτελεί έναν από τους πιο ρομαντικούς και γραφικούς προορισμούς του κόσμου. Στην περιοχή έχουν γυριστεί σκηνές από το δεύτερο κύκλο του Game of Thrones.

got-places-04

Ο πύργος Minceta, οχυρό του Ντουμπρόβνικ, συγκαταλέγεται στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς στη σχετική λίστα της UNESCO. Γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς έχουν γίνει μέσα σε αυτό.

got-places-05

Ο ποταμός Ounila και η «κόκκινη» πόλη του Αϊτ Μπεν Χουντού στο Μαρόκο εντυπωσίασε τους παραγωγούς του Game of Thrones, οι οποίοι το επέλεξαν ως σκηνικό για τα γυρίσματα της σειράς, αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο για τη μοναδική του ατμόσφαιρα.

got-places-06

Άλλο ένα μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, κατά την Unesco, η πόλη της Εσαουίρα στο Μαρόκο, αποτέλεσε το σκηνικό των γυρισμάτων της δημοφιλούς σειράς, αλλά και το μαγευτικό σκηνικό των διακοπών χιλιάδων τουριστών ετησίως.

got-places-07

Το ηφαίστειο Hverfjall στη λίμνη Μιβατάν της Βορείου Ιρλανδίας χρησιμοποιήθηκε από τους σκηνογράφους του Game of Thrones για τη δημιουργία του σκηνικού, όπου πλαισίωσε τις πιο… παγωμένες σκηνές της σειράς.

got-places-08

Δείτε και το σχετικό: Διακοπές στο… Game of Thrones

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook