Νταχάου το Ελ.Βενιζέλος!!!

Σύγχρονο εργασιακό Νταχάου το Ελ.Βενιζέλος καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του!!!

Σύγχρονο εργασιακό Νταχάου το Ελ.Βενιζέλος καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του!!! 

Για συνθήκες εργασίας που θυμίζουν «σύγχρονα εργασιακά Νταχάου» έκανε λόγο μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου Εργαζομένων Εταιριών στο Ελ.Βενιζέλος Δημήτρης Μπόζας, μια μέρα μετά το τραγικό δυστύχημα με θύμα την 57χρονη γυναίκα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Μπόζας έκανε λόγο για ένα ιδιότυπο καθεστώς που επικρατεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που αμείβονται με 200-300 ευρώ αλλά και εταιρείες που δεν πληρούν ούτε τις υποτυπώδεις συνθήκες ασφαλείας.

Παράλληλα, περιέγραψε και το τραγικό περιστατικό λέγοντας ότι η άτυχη γυναίκα, που εργαζόταν σε εταιρεία εστίασης σε χώρο εκτός του κεντρικού κτιρίου του αεροδρομίου, τραυματίστηκε θανάσιμα καθώς έτρεχε να προλάβει το υπηρεσιακό λεωφορείο που θα την μετέφερε στο χώρο εργασίας της.

Καταλήγοντας, ο κ. Μπόζας ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες το σωματείο θα θέσει δύο βασικά θέματα, περιμένοντας παράλληλα την επίσημη ενημέρωση των εμπλεκομένων υπηρεσιών:

 για ποιο λόγο οι εταιρείες δεν μεταφέρουν με δικά τους μέσα τους εργαζόμενους στις εργασίες τους

 αν πληροί το ΕΚΑΒ όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς κάλυψης του αερολιμένα όταν σύμφωνα με μαρτυρίες οι διασώστες έφτασαν με καθυστέρηση 15 έως 20 λεπτών στο χώρο του δυστυχήματος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook