Γιατί ανοίγουν νωρίτερα 500 σχολεία;

Αυτοί που μιλούσαν για την λευκή εβδομάδα… ανοίγουν 500 σχολεία… πασχαλιάτικα!!!

Αυτοί που μιλούσαν για την λευκή εβδομάδα… ανοίγουν 500 σχολεία… πασχαλιάτικα!!!

Η απόφαση για το πρόωρο τέλος των πασχαλινών διακοπών σε 500 σχολεία της χώρας ελήφθη από το υπουργείο Παιδείας με σκοπό να αναπληρωθούν κατ αυτόν τον τρόπο οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν λόγω καταλήψεων. Μεγάλο ενδιαφέρον για τις χαμένες ώρες μαθήματος!!! Αλήθεια πόσες ώρες χάνονται στην αρχή κάθε σχολικού έτους λόγω έλλειψης βιβλίων και καθηγητών;

Και ποιοι ακριβώς ενδιαφέρονται τώρα για τις ώρες που χάθηκαν στις καταλήψεις;
Αυτοί ακριβώς που μιλούσαν πριν από λίγο καιρό και ήταν έτοιμοι να εφαρμόσουν την λευκή εβδομάδα χωρίς πριν να έχουν και κάποιο σχετικό προγραμματισμό…

Αυτοί ακριβώς οι πρόχειροι και εντελώς φθηνοί πάνε να μας πουν τώρα τι; Ότι ενδιαφέρονται για την παιδεία… τι κρίμα όμως που δεν μας πείθουν πλέον με τίποτα!!!

Η ΟΛΜΕ πάντως αποφάσισε να απαντήσει στην απόφαση αυτή του υπουργείου Παιδείας με κινητοποιήσεις μέσα στις ημέρες που γίνονται για την αναπλήρωση των μαθημάτων.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να προχωρήσει σε τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00-11:00), την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η εξαγγελία της ΟΛΜΕ αποτέλεσε αφορμή για την έναρξη νέου «πολέμου» με την κυβέρνηση η οποία, μέσω του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου απειλεί να περάσει από πειθαρχικό έλεγχο όσους καθηγητές δεν παρουσιαστούν στα σχολεία που θα ανοίξουν για να γίνει η αναπλήρωση των διδακτικών ωρών.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη με αφορμή τις τρίωρες στάσεις εργασίας. “Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Εντάξει μίλησε και η ΝΔ για αξιοπιστία, ας βολέψει μερικά δικά της παιδιά ακόμα μέχρι τις εκλογές και ας αφήσει το δήθεν ενδιαφέρον για τομείς (παιδεία, υγεία, κλπ) που η ίδια έχει καταστρέψει με τις πολιτικές της τόσα χρόνια…

Από τα σχολεία που ανοίγουν νωρίτερα πάντως τα 84 είναι στην Αττική, τα 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια. Το κάθε ένα θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων.

Δείτε τα σχολεία στην Κρήτη που χάνουν τις υπόλοιπες διακοπές του Πάσχα

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook