Παπαματθαιάκης: Φοβάμαι μη διαλύσει ο ΟΦΗ

Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ φιλοξένησε τον ιστορικό πρόεδρο του ΟΦΗ στις χρυσές εποχές της ομάδας κ. Γιώργο Παπαματθαιάκη ο οποίος εξέφρασε την λύπη του για το διαφαινόμενο υποβιβασμό την ομάδας του Ηρακλείου στην Β Εθνική.

«Όλη η Κρήτη κλαίει όλο το Ηράκλειο θρηνεί. Είναι μια πένθιμη μέρα για το Ηράκλειο. Είναι η χειρότερη μέρα της παραγοντικής μου θητείας, δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο δράμα ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου ούτε η οικογένεια του ΟΦΗ». Ο κ. Παπαματθαιάκης μίλησε για τις αιτίες που έφτασαν τον ΟΦΗ στον υποβιβασμό καθώς και για τους φόβους του σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον της ομάδας:

«Εδώ και 3-4 χρόνια βλέπαμε την καταστροφή και κανείς δεν έκανε τίποτα. Φταίνε όλοι η διοίκηση ο κόσμός ο σημερινός πρόεδρος ο οποίος δεν είδε τον κίνδυνο. Θα έχει τύψεις σε όλη του την ζωή, διότι στα χέρια του η ομάδα έπεσε κατηγορία. Του ζητήθηκε από εμένα προσωπικά να ακούσει κάποιες συμβουλές κάποιους ανθρώπους όμως εκείνος τους ήθελε όλους απέναντι. Αφού έβλεπε ότι δεν μπορούσε γιατί δεν έκανε στην άκρη να αναλάβει μια επιτροπή σωτηρίας».

«Αυτό που φοβάμαι δεν είναι ο υποβιβασμός. είναι αν η ομάδα θα μπορέσει να επανέλθει στην Ά Εθνική.Φοβάμαι να μην έχει την τύχη άλλων ομάδων και καταστραφεί εντελώς». Ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ άφησε αιχμές για εξωγενείς παράγοντες που ήθελαν την ομάδα του Ηρακλείου εδώ και χρόνια στην Β΄ Εθνική χωρίς να κατονομάσει και πρόσθεσε πως είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει συνένωση των δύο μεγάλων σωματίων του Ηρακλείου:

«Ο ΟΦΗ ήταν στο στόχαστρο εδώ και χρόνια να πάει στην Β΄ Εθνική από συγκυρίες δεν έπεσε. Βέβαια δεν φταίνε μόνο αυτοί έχουν γίνει πολλά λάθη». «Η συνένωση δεν είναι δυνατή. Υπάρχουν κάποιοι που την θέλουν και άλλοι όχι. Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αυτό. Καλό θα ήταν να αποκτούσε μια μεγάλη δύναμη το Ηρακλειότικο ποδόσφαιρο αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο».

Όσο για τη λύση που θα μπορέσει να επαναφέρει τον ΟΦΗ στα μεγάλα σαλόνια ο κ. Παπαματθαιάκης είπε: «Η λύση είναι να ενωθούμε τώρα όλοι μαζί και νομίζω ότι ο ΟΦΗ δεν θα χαθεί. Να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθει στην Ά Εθνική και θα πρωταγωνιστεί όπως έκανε στο παρελθόν».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook