listen live
ακούτε τώρα: 16:00-18:00

Σύνδεση με Real fm - (Γιώργος Γεωργίου)

listen live
ακούτε τώρα: 16:00-18:00

Σύνδεση με Real fm - (Γιώργος Γεωργίου)

ακολουθεί: 18.00-19.00

ΑΝΤί (Σπύρος Αλεξάκης)

e-radio logo

Άνοιξε την πόρτα ο Βατσινάς

Ο Φανούρης Βατσινάς άνοιξε την πόρτα του σε υποψήφιους αγοραστές και επενδυτές με πρόταση που έκανε προς τους μετόχους και τους φιλάθλους που έδωσαν το παρόν στην γενική συνέλευση.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όποτε όποιος θέλει να γίνει μεγαλομέτοχος μπορεί με 4 εκ. ευρώ να αποκτήσει την πλειοψηφία.

Την πόρτα του στους υποψήφιους αγοραστές και επενδυτές άνοιξε ο Φανούρης Βατσινάς εν όψει της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων που θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ τόνισε πως στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί δεν θα συμμετάσχει και δεν θα κάνει χρήση των μετοχών του. Έτσι στην αύξηση που κυμαίνεται περίπου στα 4 εκ. ευρώ θα μπορεί οποιοσδήποτε θελήσει να βάλει αυτά τα χρήματα και να γίνει αυτομάτως ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του Ηρακλείου.

Αξίζει να αναφερθεί πως κάτι ανάλογο συνέβη και πέρυσι όταν μεταβιβάστηκαν με αυτόν τον τρόπο οι μετοχές από τους Νίκο Τζώρτζογλου και Γιώργο Σουλτάτο προς τον Απόστολο Παπουτσάκη.

Ο Φανούρης Βατσινάς κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης δήλωσε… «Το έμψυχο δυναμικό, η διοίκηση και ο προπονητής θα διαψεύσουν αυτούς που θέλουν τον υποβιβασμό της ομάδας. Αναλάβαμε την διοίκηση του ΟΦΗ με στόχο να την εξυγιάνουμε οικονομικά και βήμα-βήμα να βάλουμε τις βάσεις για έναν μεγάλο ΟΦΗ. Δεν αποφύγαμε τα λάθη, δεν αρνηθήκαμε την αμφισβήτηση όμως έχουμε ακούσει αρκετά. Μεγάλη μερίδα των οργανωμένων φιλάθλων συνδέει την πορεία της ομάδας με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αν πίστευα ότι κάτι τέτοιο ισχύει τότε θα είχα προχωρήσει ήδη σε διαπραγματεύσεις. Αν εξαιρέσουμε την πρόταση του Νίκου Μαχλά οι υπόλοιπες δεν ήταν οι πρέπουσες. Η πρόταση του Νίκου Μαχλά φέρνει την σφραγίδα του και την αξία του.

Δεν είναι στις προθέσεις μας να πουλήσουμε τις μετοχές. Δεν βγάζω τον ΟΦΗ στο σφυρί. Είμαι ανοικτός σε διάλογο με αυτούς που δεν επιθυμούν να βοηθήσουν. Δεν θα ασχοληθούμε ξανά με προτάσεις που μας προσβάλουν. Δεν πουλάμε άρον-άρον τις μετοχές μας. Δεν πουλάμε επί πιστώσει.

Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για την δημιουργία του πολυμετοχικού ΟΦΗ. Ως διοίκηση έχουμε τις περισσότερες ευθύνες αλλά δεν είναι σωστές οι προθέσεις αυτών που δημιουργούν κλίμα αμφισβήτησης πριν από κρίσιμους αγώνες(σε εκείνο το σημείο το πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΟΦΗ Γιάννης Αρώνης αποχώρησε από την αίθουσα λέγοντας πως.. «περίμενε 20 μέρες και θα δεις τι θα γίνει»).

Στην συνέχεια ο Φανούρης Βατσινάς έκανε κάποιες προτάσεις… 1)Θα διαθέσει δικές του μετοχές δωρεάν σε όλα τα μέλη του Ερασιτέχνη ΟΦΗ 2) Στο νέο Δ.Σ. της ομάδας θα εκπροσωπηθούν φίλαθλοι της ομάδας που έχουν εισιτήρια διαρκείας και θα τους παραχωρηθούν δωρεάν μετοχές. 3) Πρότεινε στον Βασίλη Ξημέρη να συμμετάσχει στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας.

Ξήμερης: Έφτασε η ώρα των ευθυνών για όλους Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης δήλωσε από την πλευρά του… «Η ώρα των ευθυνών έχει φτάσει για όλους. Σήμερα επιβάλεται να βγουν για τον λάο του ΟΦΗ χρήσιμα συμπεράσματα. Τα τελευταία χρόνια διαδραματίζονται φαινόμενα και γεγονότα εκφυλισμού της ιστορίας του ΟΦΗ. Δεν είναι λίγοι που μιλάνε για θέατρο σκιών». Στην συνέχεια ο Βασίλης Ξημέρης έθεσε κάποιες ερωτήσεις στον Φανούρη Βατσινά με τον πρόεδρο του ΟΦΗ να απαντάει…

Γιατί δεν προχωράει στην πώληση των μετοχών του; «Δεν ξεπουλάω την ομάδα, δεν την νοικιάζω και δεν την δίνω με δόσεις. Είπα ότι με 8 εκ. ευρώ παραδίδω τον ΟΦΗ καθαρό. Θα την καθαρίσω εγώ ο ίδιος. Γιατί υπάρχει αυτή η καραμέλα ότι ο Βατσινάς δεν πουλάει και ότι δεν μπορεί να πουλήσει την ομάδα».

Πόσο αγόρασε τις μετοχές; «Όλοι ξέρουμε ποια είναι η αξία των μετοχών. Αυτός που είναι εδώ μέσα(εννοώντας τον εαυτό του) τόλμησε αυτό που δεν τόλμησε κανένας. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας δώσω τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Πόσα χρήματα έχει βάλει; «Την αγαπητικιά την πληρώνουμε και εγώ την έχω πληρώσει αρκετά. Στην διάθεση όλων σας είναι τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ».

Πόσα είναι τα χρέη προς το δημόσιο; «Τα χρέη είναι 468.000 ευρώ και θα πληρωθούν σε 120 δόσεις λόγω ρύθμισης που υπάρχει».

Πόσες είναι οι οφειλές προς τους παίκτες; «Σήμερα λέω ότι υπάρχουν οφειλές και τρέχουσες υποχρεώσεις. Τα χρέη αφορούν τρεις μήνες.

(Σε αυτό το σημείο παρενέβησαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΟΦΗ που επισκέφτηκαν τους παίκτες πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ όπου αποκάλυψαν ότι οι αρχηγοί της ομάδας τους εκμυστηρεύτηκαν ότι οι νεαροί παίκτες δανείζονται από αυτούς χρήματα).

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε την μεταγραφή του Αλέξη Τζόρβα στον Παναθηναϊκό όπου ο πρόεδρος του ΟΦΗ εν αντιθέσει με όσα είχε πει πριν από μερικούς μήνες έδωσε διαφορετική απάντηση για την παραχώρηση του διεθνούς τερματοφύλακα.

Χαρακτηριστικά ο Φανούρης Βατσινάς απάντησε πως στα ταμεία του ΟΦΗ μπήκαν 500.000 ευρώ και στην συνέχεια δήλωσε πως… «Στην ομάδα έχουμε ένα σπουδαίο περιουσιακό στοιχείο όπως ο Εντόι» αφήνοντας να εννοηθεί πως η απόκτηση του Σενεγαλέζου επιθετικού στοίχησε στον ΟΦΗ το υπόλοιπο ποσό του 1.350.000 δηλαδή 850.000 ευρώ.(!) Έτσι έδωσε μια άλλη απάντηση σε σχέση με όσα είπε τον Αύγουστο όταν είχε δηλώσει πως η μεταγραφή του Τζόρβα στον ΠΑΟ στοίχησε στους «πράσινους» 1.350.000 ευρώ.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΦΗ τόνισε πως οι συζητήσεις με τον Νίκο Μαχλά συνεχίζονται και εκεί ήρθε νέα και άμεση διάψευση.

Άτομο το οποίο βρίσκεται σε επαφή με τον πρώην αρχηγό της Κρητικής ομάδας επικοινώνησε μαζί του από το τηλέφωνο ρωτώντας τον για τον ισχυρισμό του Φανούρη Βατσινά με τον Νίκο Μαχλά να απαντάει μιλώντας σε ανοικτή ακρόαση… «Όχι βέβαια».

Τζιράκης: Παίρνεις εντολές από την Παιανία Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ που εξαπέλυσε επίθεση προς το πρόσωπο του Φανούρη Βατσινά εισπράτοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

«Οι θέσεις του Ερασιτέχνη με καλύπτουν απόλυτα. Βλέπω την μεγάλη φανέλα του ΟΦΗ να εξευτελίζεται συνεχώς. Είμαι σε αυτήν την ομάδα από 13 χρονών. Φανούρη ποτέ δεν ήσουν ΟΦΗ, δεν είσαι και δεν θα γίνεις ποτέ!!! Αν αγαπάς την ομάδα, φύγε. Δεν μπορείς να την κρατήσεις γιατί είσαι χαμηλού ηθικού βάρους. Αν αυτοί που σου έδωσαν την ομάδα, οι τοποτηρητές της ΠΑΛΕΦΙΠ στο Ηράκλειο δεν θα σκεφτόσουν πως την έχεις καταντήσει έτσι. Τρία χρόνια βουλιάζετε την ομάδα. Ποτέ στην ζωή σου δεν θα γίνεις ΟΦΗ. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι δεν είσαι ούτε πρόεδρος ούτε ιδιοκτήτης.

Μέσα στο Δ.Σ. είχατε άνθρωπο που είχε εταιρία εισαγμένη στο χρηματιστήριο(σημ. Αντώνης Καράτζης) που άλλες εποχές θα τον ψάχναμε με κυάλια. Πριν από λίγο καιρό είπες ότι ο ΟΦΗ διανύει την καλύτερη διοικητικά περίοδο και αυτό το είχε πει ο Μουσολίνι όταν έπεφτε το καθεστώς του ΄40. Ο ΟΦΗ δεν θα γίνει το ψυχοφάρμακο σου για να γίνεις εσύ καλά. Είσαι μόνος, δεν υπάρχει κανένας, δεν βλέπεις πως έχουν φύγει όλοι»;

Στην συνέχεια ο Μιχάλης Τζιράκης ζήτησε συσπείρωση, ενότητα και βοήθεια από τον κόσμο ώστε ο ΟΦΗ να ξεφύγει από την δύσκολη θέση. Μάλιστα είπε μεταξύ άλλων πως αν υποβιβαστεί ο ΟΦΗ τότε η ιστορία θα το χρεώσει σε όλους αυτό το γεγονός και συνέχισε… «Ο Φανούρης είναι εγκλωβισμένος. Μια φωνή από την Παιανία του ζητάει να κρατήσει τον ΟΦΗ. Εξάλλου πόσες μεταγραφές που γίνονται στον ΟΦΗ τις μαθαίνει από τις εφημερίδες»;

Βατσινάς: Ελάτε κόσμε Ο Φανούρης Βατσινάς κλείνοντας τις τοποθετήσεις του στην γενική συνέλευση άνοιξε την πόρτα για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο και υποψήφιο ιδιοκτήτη λέγοντας… «Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει στην τακτική συνέλευση λέω δημόσια ότι δεν θα κάνω δικαίωμα της χρήσης των μετοχών μου και ας κατέβει το ποσοστό μου στο 20%. Όποιος θέλει να αγοράσει την ομάδα ας συμβάλει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να γίνει μεγαλομέτοχος» ήταν τα λόγια του Φανούρη Βατσινά.

Ξημέρης: Σημαντική η πρόταση Κλείνοντας ο Βασίλης Ξημέρης χαρακτήρισε σημαντική την πρόταση του Φανούρη Βατσινά λέγοντας μεταξύ άλλων… «Αυτό που είπε ο Φανούρης Βατσινάς είναι πολύ σημαντικό. Θεωρώ ότι η πρόταση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Κατά συνέπεια οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες του Ηρακλείου και της Κρήτης ας αξιολογήσουν την πρόταση και όταν προκυρηχθεί η ημερομηνία της γενικής συνέλευσης ας εμφανιστούν».