listen live
ακούτε τώρα: 00:00-08:00

Athletic Music (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 00:00-08:00

Athletic Music (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 08:00-10:00

Σύνδεση με Real fm- (Καμπουράκης - Λυριτζής)

e-radio logo

Φωτιές εκ Τσεχίας

«Φωτιές» άναψε ο Φράντισεκ Στράκα, με τις δηλώσεις, που φέρεται να έκανε στην Τσεχική ιστοσελίδα (deniksport.cz). O 50χρονος τεχνικός, σύμφωνα πάντα, με το δημοσίευμα υποστήριξε ότι οι Κρητικοί έχουν στενούς οικονομικούς δεσμούς με τον Παναθηναϊκό.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο athleticradio.gr διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα ενώ τόνισε ότι το ρεπορτάζ αναφέρεται στην άποψη του δημοσιογράφου.

Ακόμα μεγαλύτερη φωτιά βάζει ο Φράντισεκ Στράκα στο ήδη θερμό κλίμα των τελευταίων ημερών καθώς με δηλώσεις που φέρεται να έκανε υποστήριζε ότι ο ΟΦΗ έχει δεσμούς με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Τσέχικου τύπου (deniksport.cz) ο τεχνικός του ΟΦΗ φέρεται να δήλωσε… «Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΟΦΗ, έχει δυνατούς οικονομικούς δεσμούς με τον Παναθηναϊκό. Αυτό, για τους υπερήφανους Κρητικούς οπαδούς της ομάδας είναι κάτι αδιανόητο. Υπάρχει παρέμβαση στη διοίκηση και λειτουργία του συλλόγου. Εγώ πάντως βρίσκομαι εδώ για να προπονώ τους παίκτες και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω, αφού δεν θέλω να ανακατευτώ».

Ωστόσο ο ίδιος με δηλώσεις του στο athleticradio.gr διαψεύδει τις παραπάνω δηλώσεις και αναφέρει ότι οι παραπάνω δηλώσεις είναι προϊον του ρεπορτάζ του δημοσιογράφου ενώ τον κάλεσε ο Τσέχος δημοσιογράφος όπου του ζήτησε συγνώμη και ότι θα ανασκευάσει τις δηλώσεις του προπονητή του ΟΦΗ.

» Ποτέ δεν είπα αυτά τα πράγματα. Ο δημοσιογράφος που έγραψε αυτά σαν δικά μου λόγια είναι οι πληροφορίες που έχει ο ίδιος. Μάλιστα με πήραν από την πατρίδα μου και μου είπαν για αυτές τις δηλώσεις και στην συνέχεια επικοινώνησα μαζί του όπου μου ζήτησε συγνώμη και ότι θα ανακαλέσει αυτές τις κουβέντες που παρουσιάστηκαν σαν δηλώσεις μου. Πότέ δεν μίλησα με μειωτικό τόνο για τον ΟΦΗ». ήταν τα λόγια του Φράντισεκ Στράκα στο athleticradio.gr.

Πάντως το γενικότερο πλάνο των δηλώσεων του Στράκα κινείται μέσα σε ένα πολεμικό κλίμα όπου χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων την παρουσία του στην χώρα μας «πολεμική».

Παράλληλα αναφέρεται και στις ενέργειες των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΦΗ λέγοντας ότι το πρόβλημα τους και η αιτία που γίνονται οι διαδηλώσεις είναι οι σχέσεις με τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά η συνέντευξη του Φράντισεκ Στράκα:

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΟΦΗ, έχει δυνατούς οικονομικούς δεσμούς με τον Παναθηναϊκό. Αυτό, για τους υπερήφανους Κρητικούς οπαδούς της ομάδας είναι κάτι αδιανόητο. Υπάρχει παρέμβαση στη διοίκηση και λειτουργία του συλλόγου. Εγώ πάντως βρίσκομαι εδώ για να προπονώ τους παίκτες και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω, αφού δεν θέλω να ανακατευτώ», τόνισε ο τεχνικός των Κρητικών και πρόσθεσε: «Ξέρετε πόσες διαδηλώσεις έχουν κάνει οι οπαδοί της ομάδας; Αμέτρητες! Οι σχέσεις με τον Παναθηναϊκό γενικότερα δεν αρέσουν στους φίλους της ομάδας που θέλουν ο ΟΦΗ να είναι αυτοδιοικούμενος σύλλογος, χωρίς να βασίζεται στους Πράσινους. Και το καθιστούν σαφές. Δεν τα έχουν μόνο με την διοίκηση αλλά και με κάποιους παίκτες. Πάντα βρίσκουν ένα παίκτη, ο οποίος προέρχεται από τον Παναθηναϊκό, για να επιτίθενται. Και δεν μένουν μόνο στα λόγια και τα συνθήματα αλλά ασκούν και βία εναντίον τους. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, λόγω των καλοκαιρινών μεταγραφών, δεν βοηθάει στους στόχους μας, αφού ο Παναθηναϊκός, προκάλεσε περισσότερη ένταση». Δέχτηκες κάποιο σήμα ότι όλα στον σύλλογο πηγαίνουν καλά; «Δεκατέσσερις μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, ήρθαν παίκτες που δεν είχαν κάνει προετοιμασία. Καταλαβαίνεις; Δεκατέσσερις μέρες πριν την έναρξη των αγώνων. Για ποιο λόγο; Ότι είναι αυτός που δίνει τα χρήματα. Εκκρεμότητες στις πληρωμές και ούτω καθεξής. Δενμουάρεσαναυτέςοιεξηγήσεις. Δενμπορώναπω. Καθόλου». Πότε νομίζεις ότι θα λυθεί το θέμα; Είναι μια μάχη εξουσίας. Η διοίκηση είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα, με το ένα να θέλει την ελευθερία της ομάδας και υπάρχει και το άλλο. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα.

Πριν υπογραφεί το συμβόλαιο, δεν γνωρίζατε τι να περιμένετε στην Κρήτη; «Πριν υπογράψω το συμβόλαιο, μίλησα με τον κ. Βλάντιμιρ Ταμπορσκιν, που γνωρίζει καλά το ελληνικό περιβάλλον. Μου είπε, Φραντζ, να είσαι έτοιμος για τα πάντα. Στην Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να αντιμετωπίσεις. Μερικές φορές οι άνθρωποι αν δεν νοιώσουν κάτι στο πετσί τους και δεν το δουν, δεν καταλαβαίνουν τι τους λένε. Είμαι τρεις μήνες εδώ και ζω μια κόλαση». Εσείς προσωπικά ζείτε ειρηνικά; «Μέχρι στιγμής, ναι. Είμαι αλλοδαπός, ήρθα σε ένα καινούριο περιβάλλον και ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι για τα προβλήματα. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ».

Πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος είπατε σε μια συνέντευξη σας ότι η ομάδα θα τερματίσει τουλάχιστον στην έκτη θέση. Και είστε στη δέκατη πέμπτη! «Δεν έχεις άδικο. Πρέπει να κερδίσουμε για να καλύψουμε τη διαφορά. Παίξαμε στην έδρα μας με τον Ολυμπιακό. Εληξε χωρίς τέρματα, ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Μέχρι πάντως να επιστρέψει η ειρήνη στο σύλλογο, θα είναι δύσκολο να με έχουν στον πάγκο της ομάδας». Η ομάδα της καρδιάς σου είναι η Σπάρτα Πράγας. Σκέφτεσαι μόνο τα προβλήματα στον ΟΦΗ ή μαθαίνει νέα από την ομάδα; Πλέον δε βρίσκομαι στη Σπάρτα Πράγας. Έχω άλλα θέματα να σκεφτώ. Νοιάζομαι μόνο για την Κρήτη. Τα όσα συμβαίνουν στην Σπάρτα τα μαθαίνω από το Ιντερνετ».