Καζανάκης: «Η ομάδα θα απογειωθεί»

Ο Κώστας Καζανάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την επόμενη ημέρα του ΟΦΗ εκφράζοντας την πίστη του για την επόμενη ημέρα του ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Καζανάκης:

Για την χθεσινή Γενική Συνέλευση:

 «Συμμετέχω σε Γ.Σ. του ΟΦΗ από το 1975 όμως η χθεσινή ήταν η πιο ήρεμη και πιο ήσυχη. Αυτό έγινε γιατί η ομάδα βρήκε αυτό που έψαχνε τόσα χρόνια. Ήταν από τις πιο ήσυχες συνελεύσεις που έχω συμμετάσχει στην πορεία μου στον αθλητικό χώρο».

Για το αν πιστεύει ότι όλα ξεκίνησαν από το φιλικό προς τιμήν του Ευγένιου Γκέραρντ: 

«Αυτό το φιλικό ήταν η αρχή της ανασυγκρότησης της ομάδας. Ήταν ένα παιχνίδι που συγκίνησε όλους όσους ήταν παρόντες και θα ήταν παράδοξο για εμένα, να μην πάρω την απόφαση να βοηθήσω την ομάδα. Είχαμε μεγάλη υποχρέωση στο πρόσωπο εκείνου του ανθρώπου και δεν μπορούσα να μην συμμετάσχω στην προσπάθεια που είχαν ξεκινήσει εκείνα τα παιδιά».

Για την διοικητική προσπάθεια των τελευταίων μηνών: 

«Τα παιδιά που ανέλαβαν από τον Γενάρη και μετά, ο Αλετράς και η παρέα του έδωσαν τα πάντα. Μετρίασαν το χρέος της ομάδας, την ανέβασαν κατηγορία και αυτή η ομάδα έχει ζωή και μέλλον. Αυτή η ομάδα δεν πέθανε ποτέ και μεγαλούργησε από τους παράγοντες που είχε. Να ξέρετε ότι από την οικογένεια Βαρδινογιάννη μέχρι τους ανθρώπους που ανέλαβαν την ομάδα από το μηδέν πριν από τρία χρόνια, βοήθησαν όλοι τους ώστε σήμερα να φτάσει σε μια καλύτερη ημέρα».

Για το τέλος της πολυμετοχικότητας: 

«Δεν περπάτησε επειδή οι αποφάσεις της πολυμετοχικότητας καθυστερούσαν όμως μην ξεχνάμε ότι αν δεν υπήρχαν αυτοί οι 9, τώρα η ομάδα δεν θα υπήρχε. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους και χωρίς την διοίκηση του Αλετρά η ομάδα δεν θα υπήρχε τώρα. Όταν ήμουν εγώ με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, το οικονομικό πρόβλημα ήταν λυμμένο. Τώρα είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλαπλά προβλήματα. Είναι άδικο να γίνεται αυστηρή κριτική στους μετόχους αλλά υπήρχαν και άνθρωποι που βοήθησαν χωρίς να έχουν μετοχές όπως ο κύριος Παπαδάκης που θέλω να τον ευχαριστήσω ξανά δημόσια».

Για τους Ηλία Πουρσανίδη, Γιάννη & Γιώργο Σαμαρά: 

«Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει για τα πρόσωπα των παιδιών που εμφανίστηκαν και εκπροσωπούσαν τον κύριο Μπούση. Πιστεύω ότι είναι ένας αγνός άνθρωπος και έχει δίπλα του, αυτούς τους πρεσβευτές του ΟΦΗ που θα τον βοηθήσουν σημαντικά. Αυτά τα παιδιά τα είχαμε ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, μεγάλωσαν στα χέρια μας από μικρά παιδιά και από τα χέρια μας πήραν πολλά πράγματα. Η εργατικότητα εκείνης της εποχής ήταν πολύ μεγάλη και ήταν αμισθί. Μην νομίζει κανείς ότι πήραμε ποτέ λεφτά. Στην πρώτη συνάντηση με τα παιδιά που έγινε στο γραφείο μου, κλαίγαμε σαν μικρά παιδιά. Θυμηθήκαμε τα παλιά γιατί ακόμα και τότε δεν ήταν εύκολο, η τότε διοίκηση του Γιάννη Παπαματθαιάκη είχε μια αγαστή συνεργασία με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, ήταν οικονομικά ανεξάρτητη και ποτέ δεν της ζητήθηκε τίποτα. Τα παιδιά που ήρθαν τώρα, έχοντας ζήσει εκείνη την εποχή πάντα αγαπούσαν τον ΟΦΗ – ακόμα και μετά που έφευγαν από την ομάδα. Πάντα τηλεφωνούσαν και κανένας δεν έφυγε ποτέ στενοχωρημένος».

Για την επόμενη μέρα στον ΟΦΗ: 

«Γνωρίζοντας ένα μέρος του πλάνου του κυρίου Μπούση, παρακαλώ τον κόσμο να είναι κοντά στην ομάδα. Να έχουν υπομονή και αγάπη γιατί πολλές φορές τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Η ομάδα θα απογειωθεί, το λέω και το πιστεύω. Τα παιδιά δεν θα έχουν πρόβλημα στην καθημερινότητα και πρέπει να ξέρουν ότι όλη η Κρήτη θα είναι δίπλα τους. Αυτά τα παιδιά θα πετύχουν, είμαι σίγουρος για αυτό. Η αυριανή ημέρα χρειάζεται πολύ δουλειά όμως πιστεύουμε σε αυτά τα παιδιά ώστε να ανακάμψει η ομάδα. Πιστεύουμε γιατί είναι γνώστες των καταστάσεων και του τι χρειάζεται η ομάδα».

Για το πλάνο ανάπτυξης των τμημάτων υποδομής: 

«Το βασικότερο όλων είναι ότι θα βγαίνουν ξανά παίκτες μέσα από τα σπλάχνα του ΟΦΗ και να δούμε Κρητικούς ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το γεγονός και γνωρίζουν τα πάντα για την ομάδα και πως πρέπει να την βοηθήσουν».

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο του ΟΦΗ: 

«Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει τα παιδιά. Χωρίς τον κόσμο δεν μπορούμε να πάμε πουθενά γιατί εκείνος είναι η κινητήριος δύναμη. Αυτά τα παιδιά έχουν μπροστά τους πολύ δουλειά και πρέπει να τους δώσουμε τον χρόνο για να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Η προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα, δεν πρέπει να πέσει στο κενό. Πιστεύω ότι η ομάδα θα ανακάμψει. Είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της χρονιάς, έχουμε δώσει τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Θα γίνουν και κινήσεις ενίσχυσης τον Γενάρη».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook