Αλλαγές επειγόντως

Το καμπανάκι χτύπησε για ακόμα μια φορά και αυτήν την φορά ακούστηκε ακόμα πιο μακριά.

Η εμφάνιση του ΟΦΗ απέναντι στον Αστέρα δεν ήταν η κατάλληλη και η ομάδα του Ηρακλείου δείχνει εμφανώς ανέτοιμη δύο εβδομάδες πριν την πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ. Ο Στράκα δυσαρεστημένος τα “έχωσε” στους παίκτες του μετά το τέλος του αγώνα.

Ο ΟΦΗ συνεχίζει να δείχνει ανέτοιμος δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και η εικόνα που παρουσίασε στο φιλικό του Σαββάτου με τον Αστέρα Ρεθύμνου προβλημάτισε τόσο τους φιλάθλους της Κρητικής ομάδας και πολύ περισσότερο θορύβησε τόσο τον προπονητή όσο και τους ίδιους ποδοσφαιριστές.

Το τι φταίει και υπάρχει αυτή η εικόνα στα παιχνίδια του ΟΦΗ δεν γνωρίζει κανένας και πολύ περισσότερο το στοιχείο που δείχνει προβληματίζει έντονα είναι ότι οι παίκτες του Φράντισεκ Στράκα δεν δείχνουν ότι θα παρουσιαστούν έτοιμοι απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Πλέον ήρθε η ώρα να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους και για ποιον λόγο βρίσκονται στον ΟΦΗ φορώντας την φανέλα της ομάδας.

Μέχρι τώρα η ομάδα του Ηρακλείου έχει δώσει σε Γερμανία και Ελλάδα εννέα φιλικά παιχνίδια μετρώντας τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν παίζουν σημασία τα αποτελέσματα όσο όμως παίζουν οι εμφανίσεις.

Και η αλήθεια είναι ότι στα εννιά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα ο ΟΦΗ σε πολύ αραιά χρονικά διαστήματα η απόδοση του ήταν τέτοια που να πείσει και τον κάθε δύσπιστο ότι φέτος θα είναι μια διαφορετική με άλλες χρονιά.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα παιχνίδια του ΟΦΗ και κάνουν την εμφάνιση τους έχουν σχέση με το δημιουργικό κομμάτι, την δυστοκία στην επίθεση και το σύστημα που εφαρμόζει ο Τσέχος τεχνικός.

Για τα δύο πρώτα υπάρχει μια δικαιολογία που δεν συγκεντρώνει ωστόσο πολλές πιθανότητες για να είναι χειροπιαστή και έχει να κάνει με τις ελλείψεις που υπήρχαν στην στελέχωση του ρόστερ.

Με την έλευση του Δημούτσου ο ΟΦΗ στο φιλικό με τον Εργοτέλη παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο ωστόσο η κατάσταση της Κρητικής ομάδας ήταν τέτοια που με μια προπόνηση ο 20χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας απέναντι στους κιτρινόμαυρους.

Όσο για την επίθεση το πρόβλημα ήταν εμφανές από το πρώτο φιλικό απέναντι στην Κλέβε στις 15 Ιουλίου μέχρι και αυτό του Σαββάτου απέναντι στον Αστέρα Ρεθύμνου.

Η αισιοδοξία που υπάρχει ότι με την έλευση του Εντόι θα λυθεί το πρόβλημα στην επίθεση του ΟΦΗ είναι κατανοητή και σίγουρα πιστευτή. Εξάλλου ο Σενεγαλέζος επιθετικός έδειξε στο περσινό πρωτάθλημα φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις στην επίθεση μιας ομάδας.

Ωστόσο για να αποδειχθεί ο Εντόι σίγουρη λύση για την επίθεση του ΟΦΗ θα πρέπει ο Σενεγαλέζος να αξιοποιηθεί κατάλληλα.

Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ο Στράκα να ξανασκεφτεί άλλο σύστημα για τα παιχνίδια του ΟΦΗ. Το 4-2-3-1 είναι ένα σύστημα που ναι μεν καταφέρνει να δημιουργεί μια πολύ δυνατή μεσαία γραμμή με την ταυτόχρονη παρουσία των Σίμιτς, Σφακιανάκη, Ταραλίδη, Κουνενάκη και Δημούτσου ωστόσο χάνει σε δημιουργικότητα.

Παράλληλα λόγω της εμφανούς απουσίας ενός πλέι-μεϊκερ δεν αξιοποιούνται κατάλληλα οι επιθετικοί της ομάδας. Τα παραδείγματα είναι απτά και φαίνονται μέσα από τα φιλικά παιχνίδια.

Πλέον με την κάθοδο των Εντόι, Δημούτσου η κατάσταση περνάει στα χέρια του Στράκα ο οποίος ζήτησε δύο μεταγραφές και οι οποίες έγιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τσέχος τεχνικός πλέον σκέφτεται το 4-4-2 και απέναντι στον ΠΑΟΚ θα είναι αυτό το σύστημα με το οποίο θα παραταχθεί ο ΟΦΗ.

Παράλληλα καμπανάκι χτυπάει ο προγραμματισμός της Κρητικής ομάδας όσον αφορά την διεξαγωγή των φιλικών παιχνιδιών. Ο ΟΦΗ θα πάει στην πρεμιέρα της 30ης Αυγούστου απέναντι στον ΠΑΟΚ έχοντας δώσει το πιο δυνατό παιχνίδι απέναντι στον Εργοτέλη.

Από την μια μπορεί να υπάρχει η δικαιολογία ότι επειδή ο ΟΦΗ είναι σε νησί είναι δύσκολο να βρεθεί ομάδα για να αγωνιστεί στην Κρήτη από την άλλη όμως δεν είναι δυνατόν να ομάδα Σούπερ Λίγκας να πηγαίνει στην έναρξη του πρωταθλήματος έχοντας αντιμετωπίσει ομάδες μόνο ΄Γ Εθνικής.

Κατσάδα Στράκα Ο Φράντισεκ Στράκα δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο φιλικό απέναντι στον Αστέρα και αυτό το είδαν οι παίκτες του μετά το τέλος του αγώνα με την ομάδα του Ρεθύμνου.

Ο Τσέχος τεχνικός ήταν έξαλλος από την αγωνιστική εικόνα των παικτών του και σύμφωνα με πληροφορίες τους έκανε σκληρές παρατηρήσεις για το παιχνίδι θέτοντας προ των ευθυνών τους εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ακόμα μια μεταγραφή; Ο Φανούρης Βατσινάς το βράδυ της Τετάρτης τόνισε ότι πιθανότατα η μεταγραφή του Εντόι δεν θα είναι η τελευταία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κοτίτσας είναι πάντα στα υπόψιν και στον ΟΦΗ περιμένουν την απάντηση του Ιωνικού ωστόσο στην Κρητική ομάδα εξετάζουν την περίπτωση και ενός ακόμα ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός είναι Έλληνας και μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην άμυνα όσο και στην μεσαία γραμμή ενώ διαψεύδεται η περίπτωση του Ενσαλίβα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook