Καζανάκης: «Ζήσαμε μια ολόκληρη ζωή με τον Ευγένιο»

Ο Κώστας Καζανάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τον Ευγένιο Γκέραρντ σχολιάζοντας και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Καζανάκης στον Athletic Radio 104,και την εκπομπή «Ανατροπή και Πέναλτι» με το Νίκο Μαρκάκη: 

Για την συνύπαρξη του με τον Ευγένιο Γκέραρντ: «Ζήσαμε μια ολόκληρη ζωή με τον Ευγένιο. Πίστευα και πιστεύω πως άνθρωποι σαν τον Ολλανδό δύσκολα θα ξαναπεράσουν από τον ΟΦΗ και το νησί. Αυτό που οφείλει το νησί σε αυτόν τον άνθρωπο είναι πολύ μεγάλο. Αποτέλεσε πρεσβευτή της Κρήτης, άφησε το στίγμα του στο νησί. Βρήκε ανθρώπους με αγάπη, με μεγάλη φιλοξενία και η ομάδα πήρε αυτά που πήρε, μαζί με αυτόν τον άνθρωπο».

Για τα στοιχεία που έκανε ξεχωριστή την παρουσία του στον ΟΦΗ: «Η διάρκεια της παρουσίας του Ολλανδού στο νησί ήταν απόρροια της εργατικότητας του και της αγάπης που είχε για τον ΟΦΗ. Στον ΟΦΗ δούλεψε για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής και το όραμα που είχε έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Δούλεψε τίμια και καθαρά. Η πρώτη επικοινωνία μας ήταν δύσκολη γιατί δεν γνώριζα καλά γερμανικά. Ήταν ο πρώτος ξένος προπονητής που ήρθε στον ΟΦΗ και εργάστηκε χωρίς διερμηνέα. Κατάφερε να μιλάει ελληνικά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πιστεύω πως πολλοί που είμαστε από το νησί, δεν το αγαπήσαμε όπως ο Γκέραρντ. Διαφήμισε την Ελλάδα στο εξωτερικό και θυμάμαι που είχα πάει σε ένα παιχνίδι στην Ολλανδία για να δω τον Μαχλά και συγκινήθηκα όταν όλοι τραγουδούσαν υπέρ του Μαχλά και υπέρ της Κρήτης».

Για το ότι του άρεσε να δουλεύει με ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας: «Ο Ευγένιος λάτρευε να δουλεύει με μικρά παιδιά, ανέβασε το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Ήρθαν πολλά παιδιά 16 και 17 χρονών που δεν τα γνώριζε κανένας και έπαιξαν στον ΟΦΗ γιατί εκείνος αγαπούσε να δουλεύει με νεαρούς παίκτες και να τους βοηθήσει».

Για την τωρινή κατάσταση που επικρατεί στον ΟΦΗ: «Η ζωή έχει τα καλά και τα κακά όμως δυστυχώς στον ΟΦΗ συμβαίνουν μόνο κακά. Ο ΟΦΗ έχει ολόκληρη ιστορία και δεν σταματάει στον Καζανάκη και τον κάθε Καζανάκη. Ευχαριστώ τους επιχειρηματίες που έχουν βάλει αυτά τα χρήματα και θα είναι κρίμα να πέσει ο ΟΦΗ στα χέρια Κρητικών επιχειρηματιών. Τους παρακαλώ να μην σταματήσουν να βάζουν χρήματα και να μην καταστραφεί ο ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και θα παραμείνει μεγάλη ομάδα. Τους παρακαλώ να μην αφήσουν τον ΟΦΗ να καταστραφεί».

Για το αν οι μέτοχοι αδιαφορούν για τον ΟΦΗ: «Δεν θα το έλεγα αυτό. Αγαπούν την ομάδα όμως δυστυχώς κάποια πράγματα δεν γίνονται όπως θέλουμε. Οφείλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί βρέθηκαν σε μια πολύ δύσκολη στιγμή και βοήθησαν την ομάδα. Και θα τους πω ξανά ένα ευχαριστώ. Όχι για κανέναν άλλον αλλά για αυτόν τον σύλλογο που λέγεται ΟΦΗ».

Για την δήλωση που είχε κάνει για ανάληψη πρωτοβουλίας για τον ΟΦΗ: «Ακόμα προσπαθώ και θα συνεχίσω να προσπαθώ. Η προσπάθεια πρέπει να γίνει από όλους και ο ΟΦΗ θα βρει ξανά τον δρόμο του. Οφείλουμε όλοι να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που έχουν βάλει τα χρήματα τους».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook