Ο Νίκος Γκουλής στον Athletic Radio 104,2

Ο Νίκος Γκουλής σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και το Νίκο Μαρκάκη όπου μεταξύ όλων των άλλων αναφέρθηκε και στον φίλο του το “Ντιέγκο Ψαραντόνα” όπως χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Γκουλής στον Athletic Radio 104,2

Για τα συναίσθηματα από την εκδήλωση για τον Ευγένιο Γκέραρντ: “Ήμασταν στο Ηράκλειο αρκετές ημέρες από πριν και αυτό το συναίσθημα δεν περιγράφεται. Θες να πεις πολλά και δεν μπορείς να πεις αρκετά. Οι όμορφες στιγμές στον ΟΦΗ ήταν πάρα πολλές, έβγαινε κάτι θετικό και όλοι το απολαμβάναμε μέσα στο γήπεδο”.

Για όσα ένιωσε ο Ευγένιος Γκέραρντ: “Πιστεύω ότι παρότι η κατάσταση του δεν ήταν στο καλύτερο σημείο, κατάλαβε τα πάντα. Υπήρχε τεράστια συγκίνηση από όλα τα παιδιά που βρεθήκαμε μαζί με έναν άνθρωπο που δεν καταλαβαίναμε τι κατευθύνσεις μας έδινε όταν παίζαμε μπάλα. Όταν σταματήσαμε, συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντικά πράγματα είχαμε αποκτήσει από αυτόν τον άνθρωπο. Υπήρχε η σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης”.

Για τον ΟΦΗ της 15ετίας του Γκέραρντ: “Δεν μπορείς να μην πας καλά όταν τα έχεις όλα με αυτόν τον άνθρωπο. Είχαμε μια διοίκηση με τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη. Θα τολμήσω να πω ότι τότε ο ΟΦΗ δεν πρέσβευε μόνο το ποδόσφαιρο αλλά και άλλα πράγματα. Δεν μπορούσε να έρθει ένας παίκτης αν δεν είχε την σωστή νοοτροπία. Ο κόσμος του ΟΦΗ με την τεράστια δυναμική του ήταν μαζί μας. Ερμήνευε το σωστό και το λάθος. Εκείνη την 15ετια δεν πρέσβευε μόνο το ποδόσφαιρο αλλά και πολλά, άλλα πράγματα”.

Για την συμβολή του Ηλία Πουρσανίδη: “Ο Ηλίας ήταν πάντα ένας πειθαρχημένος άνθρωπος. Το μοναδικό μειονέκτημα του είναι ότι δεν νευριάζει ποτέ (γέλια). Του χρωστούν πολλά για αυτό που έστησε και που δημιούργησε, το έκανε με τον καλύτερο τρόπο”.

Για το αν θα το επιχειρήσουν ξανά: “Θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε σε ένα επίπεδο που μας γεμίζει συναισθήματα”.

Για την σχέση του με τον Ψαραντώνη: “Όχι, τον Ψαραντώνη αλλά το “Ντιέγκο Ψαραντώνα”. Είναι ένα σέντερ φορ που βάζει πολλά γκολ και η τιμή του έχει ανέβει. Ήταν μέσα σε όλα τα αποδυτήρια και μαζί με τον Βασίλη Σκουλά που είναι δύο τεράστιοι άνθρωποι και είναι τιμή μας”.

Για τον στόχο της ανόδου του ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ, μαζί με τον Άρη, είναι και πρέπει να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ δεν έχει άλλο στόχο, βρίσκεται σε καλό σημείο. Έχει ικανούς παίκτες, ικανό προπονητή, η διοίκηση, από ότι μαθαίνω προσπαθεί και όλοι πρέπει να είναι ενωμένοι. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ δεν θα έχει πρόβλημα αν κινηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο ΟΦΗ θα είναι πάντα μια ομάδα που θα έχει την πρωτοβουλία. Ξεκίνησε καλά,  είχε δύο εκτός έδρας παιχνίδια με δύο ισοπαλίες όμως δεν μπορούμε να λέμε σε κάθε στιγμή το ένα και το άλλο. Πρέπει να υπάρχει μια ηρεμία. Επί Γκέραρντ δεν άλλαζε τίποτα γιατί η διάρκεια είναι που καταξιώνει”.

Για το αν του κάνει εντύπωση κάτι από τον φετινό ΟΦΗ: “Δεν μπορώ να βλέπω μια αρνητική κατάσταση γιατί το μυαλό μου δεν μπορώ να το βάλω σε αυτήν την διαδικασία. Είναι μια ομάδα που χαρακτηρίζεται από την επιθετικότητα. Πιστεύω ότι θα είναι μια σημαντική  χρονιά και θα κερδίσει την άνοδο. Όσο καλούς παίκτες και αν έχεις, αν δεν διαθέτεις ομαδικότητα τότε δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα. Ο ΟΦΗ διαθέτει αυτό το στοιχείο, το έχει περάσει ο προπονητής στους παίκτες. Ελάχιστες ομάδες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο”.

Για το φετινό πρωτάθλημα: “Υπάρχουν πέντε – έξι ομάδες που έχουν σωστή κατεύθυνση. Αυτήν την στιγμή ξεχωρίζουν ο ΟΦΗ, ο Άρης, η Δόξα, τα Τρίκαλα, η Παναχαϊκή αλλά είναι νωρίς ακόμα για να πούμε οτιδήποτε. Όμως ο ΟΦΗ και ο Άρης είναι δείχνουν να ξεχωρίζουν”.

Για τον Εργοτέλη: “Ο Εργοτέλης κάνει την προσπάθεια του. Ξέρουν και πιστεύω ότι θα βρεθούν την σωστή επίλυση του προβλήματος. Το πιο σημαντικό σε αυτές τις κατηγορίες, ακόμα και στην Σούπερ Λιγκ είναι να γνωρίζεις τις ανάγκες σου. Σε αυτήν την κατηγορία είναι πέντε – έξι ομάδες που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο”.

Για το μεταξύ τους παιχνίδι την Δευτέρα: “Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ θα είναι αυτός που θα κερδίσει το ματς. Τώρα, μιλάω σαν ΟΦΗΤΖΗΣ, δεν ξέρω”.

Για τις δύο θητείες του στον ΟΦΗ ως προπονητής: “Ποτέ δεν μου έμεινε πίκρα. Είχα να κάνω με ανθρώπους που τώρα δεν είναι στον ΟΦΗ. Είχαν την δική τους αντίληψη, είχα την δική μου. Τι πρέπει να κάνει ένας προπονητής όταν έρχεται στον ΟΦΗ; Την πρώτη φορά με έδιωξαν πριν τα μπαράζ, την δεύτερη με δύο ήττες. Ποτέ δεν απέκρυψα τις ευθύνες μου, εγώ πιστεύω ότι έκανα το σωστό απέναντι στην ομάδα που αγαπώ και την υπηρέτησα. Όλα καλά, ο καθένας βαδίζει από τον δρόμο του και προχωράει”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook