Χοσάδας: “Απέφυγα να έρθω σε επαφή με τον “Μίστερ” γιατί θα… έπεφτα κάτω”

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Βαγγέλης Χοσάδας, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για τον Γκέραρντ που έζησε κάνοντας μια κατάθεση ψυχής που συγκλονίζει. 

Όσες μέρες και να περάσουν η συγκίνηση όλων όσοι βρέθηκαν στο “Γεντί Κουλέ” στο φιλικό για τον Γκέραρντ γίνεται όλο και πιο έντονη.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Βαγγέλης Χοσάδας, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για τον Γκέραρντ που έζησε κάνοντας μία κατάθεση ψυχής που συγκλονίζει.

Αναλυτικά όσα είπε o Βαγγέλης Χοσάδας στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την μεγάλη βραδιά για τον Εϊγκεν Γκέραρντ

“Βρεθήκαμε όλοι μαζί μετά από πολλά χρόνια. Ήταν μία σημαντική εκδήλωση που όλοι μας θέλαμε να βρεθούμε. Είμαι ακόμα επηρεασμένος από αυτό που έγινε την Δευτέρα. Απέφυγα να τον δω από κοντά και να έρθω σε επαφή με τον “Μίστερ” γιατί είχα τόση φόρτιση, που αν το έκανα θα… έπεφτα κάτω από την συγκίνηση. Θέλω να τον έχω στο μυαλό μου όπως τον ήξερα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζω να με καταλαβαίνουν οι δικοί του, που τους ζητάω συγγνώμη που δεν πλησίασα εκεί που ήταν. Κάθισα σε μία γωνία πίσω και έκλαιγα. Όπως βούρκωσα και όταν άρχισε το ματς και είδα τα καπνογόνα και θυμήθηκα τα παλιά από το “Γεντί Κουλέ””.

Για την άφιξη του Γκέραρντ στον ΟΦΗ

“Εγώ ήμουν στον ΟΦΗ και εκεί με βρήκε ο Μίστερ. Πριν έρθει είχαμε αλλάξει πέντε προπονητές σε σχεδόν δυο χρόνια. Αν θυμάμαι καλά, Σάνον – Πετρόπουλος – Μπέϊλι – Πάκερτ και Τζανής. Στην αρχή που ήρθε η ομάδα δεν πήγαινε καλά. Είχαμε χάσει δύο ματς με  Καλαμαριά και Πανιώνιο και ευτυχώς μετά κερδίσαμε την ΑΕΚ και κάναμε ένα σερί βγαίνοντας στην Ευρώπη. Ο Γκέραρντ είχε την στήριξη βέβαια από τον Θ. Βαρδινογιάννη αλλά και από άλλους ακούραστους ανθρώπους της ομάδας. Στην αρχή ο Μίστερ δεν με… πήγαινε ποδοσφαιρικά. Μάλιστα μου είχε πει να βρω και ομάδα κάποια στιγμή γιατί ο ΟΦΗ είχε και άλλους καλούς τερματοφύλακες. Τελικά έμεινα και μετά ξανά ήρθα με δική του πρόταση για να “κλείσω” την καριέρα μου. Με ήθελε για την εμπειρία μου αλλά και για να βοηθήσω τον Μπεκιάϊ. Είχε τον… τρόπο να σε “τουμπαρει”. Είχαμε άριστες σχέσεις”.

Για τα όσα πήρε από  αυτόν

“Μας βοήθησε όλους και μας σημάδεψε. Τον μάθαμε και μας έμαθε γρήγορα. Από τον Μίστερ έμαθα να έχω σοβαρότητα και να είμαι φίλος με τους άλλους τερματοφύλακες της ομάδας. Δεν ήταν μόνο προπονητής αλλά πατέρας μας.  Έμαθα πάρα πολλά από αυτόν από την νοοτροπία του, τις γνώσεις του και την φιλοσοφία του. Καταλάβαινα το σκεπτικό του και είχε αποκτήσει Ελληνικές συνήθεις ενώ ήταν δίκαιος. Με έχει φυσικά επηρεάσει και ως προπονητή και ήταν αυτός που μου έδωσε την… σπίθα να ασχοληθώ με τη προπονητική”.

Για τις επαφές που είχε μαζί του από όταν αποχώρησε από τον ΟΦΗ

“Τον είχα δει δύο φορές. Στην Ρόδο όταν τον είχαμε καλέσει από τον Σύνδεσμο προπονητών της Ρόδου.  Και την άλλη το 2012 όταν είχε έρθει πάλι στην Ρόδο με ένα καμπ που έχει”.

Για το πως του έγινε η πρόταση να έρθει στο φιλικό

“Με πήρε τηλέφωνο ο Ηλίας Πουρσανίδης. Δεν το σκέφτηκα καν και είπα αμέσως το ναι. Δεν μπορούσα να λείπω από αυτήν την βραδιά. Δεν το έχανα με τίποτα. 13 χρόνια στον ΟΦΗ και το Ηράκλειο είναι μία ζωή”.

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την εκδήλωση

“Ο καιρός σαφώς και επηρέασε την προσέλευση του κόσμου. Περίμενα το γήπεδο να ήταν γεμάτο, όπως τότε. Δεν σου κρύβω ότι όταν βγήκα στον αγωνιστικό χώρο και είδα άδειες κερκίδες είπα μέσα μου κρίμα θα είναι αποτυχημένη η βραδιά. Ευτυχώς όμως όλα άλλαξαν σε λίγα λεπτά και ειδικά όταν άρχισε το ματς η…νύχτα έγινε μέρα. Συγκινήθηκα  και έκλαψα, όχι από τον καπνό, αλλά από την φόρτιση”.

Για το αν ήξερε οτι θα έρθει ο Γκέραρντ

“Ρωτάγαμε αλλά δεν μας είχαν δώσει σαφή απάντηση αφού δεν ξέραν τι θα πουν οι γιατροί. Τελικά ήρθε και αλήθεια σου λέω δεν περίμενα να έρθει. Ήταν μία έκπληξη και για μας”.

Για τον τωρινό ΟΦΗ

“Γίνονται καλές κινήσεις. Είμαι προβληματισμένος αλλά θεωρώ οτι τελικά η ομάδα θα ανέβει. Πρέπει να βρει έναν μπροστάρη και μετά όλα θα έρθουν. Η ομάδα είναι καλή και ελπίζω να βρει τον δρόμο της. Ο Πρόεδρος κάνει σωστές κινήσεις. Η ομάδα έχει μεγαλείο και σίγουρα δεν είναι για την Φούτμπολ Λιγκ. Θέλουμε όλοι να ανέβει ο ΟΦΗ και είπαμε οτι αν τα καταφέρει, όλοι εμείς, θα ξανά μαζευτούμε για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Ο Μίστερ έβαλε πολλά λιθαράκια και είναι στο χέρι των ανθρώπων του να ξανά γίνει όπως ήταν”.

Για τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους του

“Χάρηκα που είδα όλα τα παιδιά και ειδικά τους Γκουλή, Παυλόπουλο, Κολιτσιδάκη, Ανδριανίδη αλλά και τον Αγιομαμίτη. Είχαμε ένα έντονο δέσιμο όλοι οι παίκτες τότε ενώ οι αντίπαλοί μας στο φιλικό ήταν σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και δεν… παίζονταν”.

Για τις πιο σημαντικές στιγμές του στον ΟΦΗ

“Θυμάμαι έντονα το ματς με την Βίτοσα στην Βουλγαρία που έπιασα και το πέναλτι και περάσαμε αλλά δυστυχώς βρήκαμε μπροστά μας την Αταλάντα όπου δεν είχα μία καλή παρουσία. Επίσης θυμάμαι τον Τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό όπου δε αγωνίστηκα εγώ αλλά ο Χανιώτακης και ήταν κάτι που δεν το περίμενα και με είχε στενοχωρήσει, Μου μένει μία πίκρα όταν το σκέφτομαι”.

Για το Ηράκλειο και την Ρόδο

“Στην Ρόδο βρίσκομαι τα τελευταία 16 χρόνια για οικογενειακούς αλλά και επαγγελματικούς λόγους. Μου λείπει το Ηράκλειο, έχω φίλους και κουμπάρους αλλά εμείς λέμε: “Όπου γης και πατρίς”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook