Στην αρχή του δρόμου…

Ο ΟΦΗ αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Παναχαϊκή στο πρώτο φιλικό της χρονιάς, και δείχνει ότι βρίσκεται στην μετάβαση της χρονιάς του πρωταθλητισμού.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε την φιλική αναμέτρηση με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Στρέζο, δεξιά τον Μπολάκη αριστερά τον Κοιλιάρα στο κέντρο της άμυνας Κομεσίδη Ποτουρίδη, αμυντικά χαφ ήταν ου Πουρτουλίδης Νάστος, σε ελεύθερο ρόλο ο Χαντί δεξιά ο Όγμποε αριστερά ο Περογαμβράκης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάνος.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες πάλευαν να βρουν το ρυθμό τους χωρίς να δημιουργηθεί κάτι αξιόλογο. Από το 10λεπτο και μετά η Παναχαϊκή ανέβασε στροφές και κατάφερε να προηγηθεί όταν μετά από ωραίο κόψημο του Φωτάκη ο Μωραϊτης με πλασέ έκανε το 1-0.

Η απάντηση των “μελανόλευκων” ήταν άμεση, καθώς στο 21ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πουρτουλίδη ο Μάνος με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ανοίγοντας έτσι από πολύ νωρίς λογαριασμό στα γκολ.

Ο ΟΦΗ όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε στροφές και έβρισκε χόρους για να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία, ωστόσο ένα λάθος του Νάστου ανάγκασε το… συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου να βρεθεί πίσω στο σκορ για δεύτερη φορά με σκόρερ πάλι τον Μωραϊτη.

Στην επανάληψη ο έμπειρος τεχνικός πραγματοποίησε έντεκα αλλαγές βάζοντας μέσα όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου (Δερμιτζάκης, Σιώπης Ζιαμπάρης, Οικονόμου, Πορτουριδης Μαρτος, Ορτένγκα, Νάστος, Λεάλ, Κουσκουνάς, Μονιάκης), χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι δραματικά στην εικόνα του φιλικού, καθώς τα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι “βαριά” λόγω των συνεχόμενων προπονήσεων.

Ακόμα ο Νίκος Παπαδόπουλος έδωσε ευκαιρίες και στους μικρούς “Κοντογιάννη, Νηστικάκη και Πλευράκη, με τους “πιτσιρικάδες” να αφήνουν αρκετά θετικά στοιχεία.

Για την ιστορία ο ΟΦΗ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 73ο λεπτό όταν ο Σέρχιο Λεάλ κέρδισε πέναλτι, με τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να σκοράρει κάνοντας το 2-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Παρακολουθήστε παρακάτω το Live της φιλικής αναμέτρησης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook