Σηφάκης στο athleticradio.gr: “Η μέρα αυτή μας συγκινεί”

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΟΦΗ στον Τελικό του Κυπέλλου με τον Ηρακλή, που έγινε σαν σήμερα (21 Ιουνίου) 30 χρόνια πριν, το 1987, Μύρων Σηφάκης, μίλησε στο athleticradio.gr για τις στιγμές που δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Ο ΟΦΗ σαν σήμερα (21 Ιουνίου) πριν από 30 χρόνια, το 1987,  κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδος στα πέναλτι στον Τελικό κόντρα στον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, στέλνοντας  στον… 7ο ουρανό όλους τους Κρητικούς φιλάθλους.

Για την επέτειο της ιστορικής αυτής στιγμής μίλησε στο athleticradio.gr ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κρητικής ομάδας, Μύρων Σηφάκης, που έπιασε δύο πέναλτι στην έξτρα διαδικασία:

“Είναι μία μέρα ιστορική. Πάντα θα μας συγκινεί. Η κατάκτηση του Κυπέλλου και όλες αυτές οι στιγμές είναι αξέχαστες για όλους μας.

Δεν ήμουν μόνο εγώ πρωταγωνιστής.Ήταν όλη η ομάδα. Το ματς πήγε στα πέναλτι και εκεί μένει η παρουσία του τερματοφύλακα σε όλους.

Ήταν μία ομαδική επιτυχία. Και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στον Ολλανδό. Ο Γκέραρντ οδήγησε την ομάδα σε ιστορικές στιγμές.

Αφιέρωσα το Κύπελλο στις δηλώσεις μου μετά το ματς σε όλους τους Κρητικούς ενώ είχα πει λανθασμένα, πάνω στην ένταση της στιγμής, οτι ήμουν ο μοναδικός Κρητικός της ομάδας. Ήταν και ο Καργιώτης. Σε κάθε περίπτωση ήμουν και είμαι περήφανος που δώσαμε χαρά στους Κρητικούς φιλάθλους”.

Ενώ για τον τωρινό ΟΦΗ τόνισε: 

“Θα επιθυμούσα 30 χρόνια μετά το Κύπελλο του 1987, να μην μέναμε σε αυτή την επιτυχία αλλά να αναφερόμαστε σε άλλες, νέες επιτυχίες της ομάδας. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Θα ήθελα ο ΟΦΗ να χαράξει μία νέα πορεία επιτυχιών. Και να θυμόμαστε τα νέα, όχι τα παλιά. Να γράψει νέα ιστορία. Ελπίζω η ομάδα να εξελιχθεί”.

Ο Τελικός του 1987: 

ΟΦΗ: Σηφάκης – Γκουλής, Βασιλείου, Τσινός, Μιχαλίτσιος (102′ Ανδρεανίδης), Ίσις, Περσίας, Παπαβασιλείου, Νιόπλιας (94′ Καριώτης), Χαραλαμπίδης, Σαμαράς
Προπονητής: Ευγένιος Γκέραρντ

Ηρακλής: Γκεοργκίεφ – Λευκόπουλος, Ζήφκας, Βακαλόπουλος, Ηλιάδης, Κωφίδης, Δανιήλ Παπαδόπουλος, Ζούντμπι, Αναστασιάδης, Χατζηπαναγής (98′ Αδάμου), Καραΐσκος (57′ Γιώργος Παπαδόπουλος)
Προπονητής: Χρήστος Αρχοντίδης

Διαιτητής: Βουτσαράς (επόπτες: Ντάουλας – Μπίκας)

Σκόρερς: 30′ Κωφίδης, 34′ Χαραλαμπίδης
Θεατές: 23.587

Η σειρά των πέναλτι

Ζούντμπι Αουτ 0-0
Χαραλαμπίδης Γκολ 1-0
Ζήφκας Απόκρουσε ο Σηφάκης 1-0
Τσινός Γκολ 2-0
Δ. Παπαδόπουλος Γκολ 2-1
Παπαβασιλείου Γκολ 3-1
Αδάμου Απόκρουσε ο Σηφάκης 3-1

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook