listen live
ακούτε τώρα: 07:00-13:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 07:00-13:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 13:00-14:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

e-radio logo

Στράκα: Να κάνουμε περήφανο τον κόσμο

<br />

Τον απολογισμό της προετοιμασίας έκανε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ, ο Φράντισεκ Στράκα.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις του προπονητή του ΟΦΗ για την δουλειά που κάνει με τους παίκτες του και εδώ στη Γερμανία;

«Το πρόγραμμα που είχα καταρτίσει με τους συνεργάτες μου εκτελέσθηκε στο ακέραιο,δήλωσε ο κ. Στράκα. Όλα πήγαν πολύ καλά και φυσικά εύχομαι να είναι ανάλογη η συνέχεια. Κάναμε 30 προπονήσεις στο διάστημα της παραμονής μας στη Γερμανία και δώσαμε 5 φιλικά ματς. Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και η δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα είναι πολύ καλή. Στόχος μας είναι όπως έχω πει και στο πρόσφατο παρελθόν η ομάδα μας να είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Δουλεύουμε σκληρά καθημερινά. Είμαι τυχερός γιατί έχω συνεργάτες που είναι 100% επαγγελματίες στη δουλειά τους και δίνουν το καλύτερο τους εαυτό καθημερινά. Επίσης είμαι τυχερός γιατί έχω στη διάθεση μου καλούς παίκτες που είναι επίσης καλοί χαρακτήρες και θέλουν πάρα πολύ την διάκριση της ομάδας μας. Πρέπει να ομολογήσω ότι και στο δεύτερο μέρος της προετοιμασίας μας ΟΛΟΙ οι παίκτες είναι συνεπέστατοι. Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα δεν είμαι εύκολο γι’ αυτούς, καθημερινά προσπαθούν για το καλύτερο. Ακόμη θεωρώ ότι είναι πολύ σπουδαίο το γεγονός ότι αντιλαμβάνονται πως πάνω απ’ όλους είναι ο ΟΦΗ. Επιστρέφοντας στο Ηράκλειο θα μπούμε στις τελευταίες «στροφές» πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Η δουλειά που κάνουμε και φυσικά θα έχει συνέχεια όχι μόνο τώρα που επιστρέφουμε στο Ηράκλειο, αλλά σε όλη την ποδοσφαιρική σεζόν έχει στόχο τη δημιουργία μιας δυνατής ομάδας που όπου κι αν αγωνίζεται θα έχει στο μυαλό της μόνο την κατάκτηση της νίκης. Είναι μια λεπτομέρεια που όλοι οι παίκτες μου αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα της και πόσο μεγάλη σημασία έχει να είναι συνεχώς στο «πετσί» όλων.

Ερ.: Είσαστε ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις που έκαναν οι παίκτες σας στα 5 φιλικά ματς; Απάν.:Όταν γνωρίζεις την ήττα δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος. Επίσης έχω αναφέρει πολλές φορές και θα το επαναλάβω στο μέλλον, ότι ο ΟΦΗ όπου κι αν αγωνίζεται πρέπει να έχει στόχο τη νίκη. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα μας είναι σε περίοδο προετοιμασίας κι αυτό που θέλω είναι ο ΟΦΗ να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αντιμετωπίσαμε ομάδες που σήμερα έχουν επιπλέον 15-20 ημέρες περισσότερες προπονήσεις από μας. Με την ευκαιρία θέλω να επισημάνω και μια άλλη παράμετρο. Ο ΟΦΗ δεν είναι τυχαία ομάδα. Σε προσωπικό επίπεδο για πρώτη φορά δουλεύω στην Ελλάδα. Επίσης ποτέ σαν παίκτης δεν έχω αγωνισθεί με αντίπαλο Ελληνική ομάδα, ή την εθνική Ελλάδος. Ισως λίγοι αντιλαμβάνονται το πόσο καλό όνομα έχει ο ΟΦΗ και εκτός Ελλάδας. Όταν έκλεισα συμφωνία με τον ΟΦΗ όλες οι εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά έντυπα έκαναν εκτενή αναφορά γιατί πήγα σε μια πολύ καλή ομάδα. Εδώ στη Γερμανία όλες οι ομάδες θεωρούν πολύ σημαντικό γεγονός τα φιλικά ματς που δίνουν με τον ΟΦΗ. Ολες οι ομάδες κάνουν τα πάντα για να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν τον ΟΦΗ. Ολοι εμείς που δουλεύουμε στον ΟΦΗ, ανήκουμε στον ΟΦΗ, πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό το γεγονός. Εχουμε τεράστιες ευθύνες. Αυτό που με ενδιαφέρει σαν προπονητή είναι η σωστή δουλειά που πρέπει να γίνει και η σωστή νοοτροπία που θέλω να έχει η ομάδα μου. Θα επαναλάβω ότι είμαι υπερήφανος με τους παίκτες που δουλεύω. Καθημερινά δουλεύουν σκληρά για να προσφέρουν το καλύτερο για την ομάδα μας. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δεν στέκομαι στα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων. Σημασία έχει για μένα η σωστή νοοτροπία που αντιλαμβάνονται οι παίκτες μου ότι πρέπει να έχουν. Τους εμπιστεύομαι και ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι θα κάνουν τα πάντα για να έχει ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα καλύτερη πορεία από πέρυσι. Τέλος να επισημάνω και κάτι άλλο: Ενας προπονητής δεν μπορεί να είναι ποτέ ευχαριστημένος, παρά μόνο στο τέλος της σεζόν, όταν τότε θα ξέρει και τυπικά σε ποιο βαθμό έχει υλοποιήσει τους στόχους η ομάδα του. Εγώ είμαι σίγουρος ότι ο ΟΦΗ θα έχει μια καλή σεζόν.

Ερ.: Εχετε ξεχωρίσει το κορμό της ομάδας κι αυτό που συνηθίζει ο φίλαθλος κόσμος να χαρακτηρίζει βασικούς και αναπληρωματικούς; Απάν.:Δεν σκέπτομαι με τέτοιο τρόπο. Στα φιλικά παιχνίδια που παίξαμε έδωσα την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες να αγωνισθούν. Σε κάθε παιχνίδι είχαμε δύο ενδεκάδες. Αυτό είναι το σωστό. Όμως αυτό που μετράει για μένα είναι η νοοτροπία που έχουν οι παίκτες μου. Όπως σας είπα και πιο πάνω αντιλαμβάνονται ότι πάνω απ’ όλους είναι η ομάδα. Είναι επίσης γνωστό ότι σε κάθε αγώνα θα έχουμε 11 στη βασική ομάδα και 7 αναπληρωματικούς. Τώρα για μένα μετράει η δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Οι επιλογές, ή οι σκέψεις που μπορεί να έχω μαζί με τους συνεργάτες μου στο μυαλό μας αφορά σήμερα μόνο εμάς και τους παίκτες μας.

Ερ.: Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας για τα νέα παιδιά που έχετε κοντά σας στο διάστημα που βρίσκεσθε στη Γερμανία; Απάν.:Εχουν πολύ καλή ποιότητα. Όμως συγχρόνως έχουν πάρα πολύ δρόμο μπροστά τους. Θα πρέπει να έχουν υπομονή και επιμονή. Αυτό είναι που επισημαίνω σε όλους. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά αυτά μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα μας. Μαζί με τους συνεργάτες μου ήδη έχουμε συζητήσει την περίπτωση τους. Επιστρέφοντας στο Ηράκλειο θα κάνουμε κάθε βδομάδα έξτρα πρόγραμμα μαζί τους. Όμως πάντα θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι πρέπει να δουλεύουν σκληρά καθημερινά.

Ερ.: Στους φίλους του ΟΦΗ που αγωνιούν για το μέλλον της ομάδας τους τι θα λέγατε; Απάν.: Να ξέρουν, ότι ΟΛΟΙ, είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στην οικογένεια του ΟΦΗ. Οι παίκτες μας δουλεύουν με μοναδικό στόχο να τους κάνουν υπερήφανους και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι είμαστε μια ενωμένη οικογένεια, αποτελούν μέρος της οικογενείας αυτής, τους θέλουμε κοντά μας, γιατί η παρουσία τους είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου με μοναδικό στόχο να συνεχίσουν να είναι υπερήφανοι