Βέλιτς: “Στο 2-0 πίστευα ακόμα ότι ο ΟΦΗ θα κερδίσει”

Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ Γιάσμινγκο Βέλιτς βρέθηκε στο Μενίδι και μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το παιχνίδι της Κυριακής. “Επειδή υπάρχει μεγάλη μαχητικότητα στην κατηγορία, ο ΟΦΗ πρέπει να ανταπεξέλθει σε αυτές τις απαιτήσεις και στην θέληση ότι είναι καλύτερος” τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάσμινγκο Βέλιτς στον Αthletic Radio 104,2

Για την παρουσία του στο Μενίδι: “Όποτε έρχεται ο ΟΦΗ και μου δίνεται η ευκαιρία βρίσκομαι στο γήπεδο και με μεγάλη μου χαρά. Όντως, ήταν εντυπωσιακό το παιχνίδι σε ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη του και την τροπή του, παρότι ποιοτικά δεν ήταν καλό το παιχνίδι λόγω του αγωνιστικού χώρου”.

Για την τροπή που πήρε το παιχνίδι: “Από την αρχή φάνηκε η διαφορά της ποιότητας και πίστεψα ότι ο ΟΦΗ θα είχε πιο εύκολο απόγευμα. Ο Αχαρναϊκός είναι σαφώς λιγότερο ποιοτική ομάδα από τον ΟΦΗ και ήμουν από εκείνους που πίστευα ότι σε περίπτωση που έβαζε γρήγορα γκολ, θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή”.

Για τα δύο πρόσωπα που παρουσίασε ο ΟΦΗ: “Το παιχνίδι εξαρτιόταν πολύ από την προσέγγιση του αντίπαλου. Δεν το έκανε στο πρώτο ημίχρονο, ήταν κομμένος στα δύο με τον Βουό να είναι αρκετά απομονωμένος και με αποτέλεσμα να μην δημιουργεί φάσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει σωστή αναχαίτιση των επιθέσεων του Αχαρναϊκού. Στο δεύτερο ημίχρονο, βοήθησαν αρκετά οι αλλαγές και κάποιοι παίκτες προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα. Ο Μάνος βοήθησε αρκετά τον Βουό και επίσης η είσοδος του Χίσι γέμισε το κέντρο ώστε ο Αχαρναϊκός να μην μπορεί να βγαίνει τόσο εύκολα στις επιθέσεις”.

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο ΟΦΗ: “Χρειάζεται να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να μπορέσει να επιβάλλεται απέναντι σε τέτοιου είδους αντιπάλους, τόσο με την μπάλα όσο και χωρίς εκείνη. Επειδή υπάρχει μεγάλη μαχητικότητα στην κατηγορία, ο ΟΦΗ πρέπει να ανταπεξέλθει σε αυτές τις απαιτήσεις και στην θέληση ότι είναι καλύτερος. Πρέπει να είναι μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξης”.

Για την αδυναμία που παρουσιάζει στα εκτός έδρας παιχνίδια: “Δεν φτάνει να παίρνεις μόνο τα εντός έδρας παιχνίδια. Ο ΟΦΗ έχει οικονομική σταθερότητα, υλικό που διαφέρει από τις περισσότερες ομάδες και νομίζω ότι το κλειδί είναι η δουλειά και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος υψηλών αποδόσεων στο “Βαρδινογιάννειο”.

Για την περσινή του θητεία στον Εργοτέλη: “Κάθε προσπάθεια έχει τις ιδιαιτερότητες της και είμαι χαρούμενος για αυτό γιατί μπορέσαμε να φτιάξουμε μια νεανική ομάδα μέσα από πενιχρά οικονομικά μέσα. Το κάναμε μέσα από την καθημερινή δουλειά που έδινε τις δυνατότητες στους παίκτες να βελτιώνονται καθημερινά και κατά συνέπεια η ομάδα να αποκτήσει την δική μου φιλοσοφία”.

Για την μάχη της ανόδου στην Football League: “Ήδη έχουν ξεχωρίσει κάποιες ομάδες και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί ακόμα περισσότερο στην συνέχεια. Οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν πρέπει να έχουν την διάρκεια και με βάση αυτό που είδα χθες στον Αχαρναϊκό, αν και δεν είναι ικανό δείγμα, ο ΟΦΗ πρέπει να ανεβάσει την απόδοση του και να βελτιώσει την εικόνα του ώστε με σταθερότητα και διάρκεια να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας”.

Για τα ντέρμπι που έρχονται για τον ΟΦΗ: “Αυτός ο μήνας είναι σημαντικός για τον ΟΦΗ και εφόσον μπορέσει να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει να πάρει, πιστεύω ότι θα κοιτάξει την συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook