Νιόπλιας: “Η ομάδα θέλει στήριξη”

Ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε για την πίεση που υπήρχε στον ΟΦΗ για τη νίκη αλλά και για την μετάλλαξη της ομάδας από (εντός) παιχνίδι σε (εκτός) παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ

Μετά την ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα, είναι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα. Ανταπεξήλθαμε όμως και με τη βοήθεια του κόσμου που δεν μας έβαλε μεγαλύτερη τα καταφέραμε. Μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο με τις φάσεις που είχαμε. Συνεχίσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο και στο τέλος πιστεύω ήρθε μια εύκολη νίκη. Ευκαιρίες όμως έκανε και ο αντίπαλος, κάτι που είναι φυσιολογικό αν είσαι τόσο πολύ μπροστά και κάνεις φάσεις, ήταν μια καλή νίκη και εμφάνιση.

Για τα εκτός έδρας δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ανάλογα. Παίζεται ένα άλλο ποδόσφαιρο εκτός έδρας, χρειαζόμαστε όμως και εμείς από μόνοι μας, να βγάζουμε χαρακτήρα πρωταθλητισμού. Όταν δεν χάνεις εκτός και κερδίζεις εντός, παίρνεις δύναμη και ώθηση.

Όταν βγάζεις τόσες πολλές ευκαιρίες μέσα από συνδυασμούς και δεν μπορείς να το κάνεις εκτός, είναι κάτι που συμβαίνει. Δεν κάνουν οι ομάδες ευκαιρίες εκτός έδρας. Μόνο στα Τρίκαλα μας έκαναν φάσεις, στους άλλους αγώνες δεν είχαν ευκαιρίες οι αντίπαλοι και δεχόμασταν γκολ.

Να υπάρχει καλή πίεση και όχι καφενειακή. Η ομάδας μας είναι καλή, αλλά δεν ήταν έτοιμη από την αρχή για πρωταθλητισμό. Εμείς έπρεπε να πάρουμε 20 παίκτες και μέχρι τώρα έχουμε παίξει 8 ματς, πώς να δεθούμε; Αν είχαμε την οικονομική δυνατότητα, θα μπορούσαμε να πάρουμε πέντε έτοιμους παίκτες των 100 χιλιάδων, ενώ τώρα αυτούς που παίρνουμε δεν ξέρουμε αν αντέχουν την πίεση.

Εμένα όμως μου αρέσει να έχουμε ομάδα, να είμαστε δεμένοι σαν ομάδα. Θα με προβλημάτιζε αν δεχόμασταν συνέχεια φάσεις από τους αντιπάλους μας. Θα πρέπει και εμείς από την πλευρά μας όμως να είμαστε αποτελεσματικοί.

Από όλους μας χρειάζεται δουλειά, πρέπει να βγάζουμε δυναμισμό και όχι μιζέρια. Τρώμε γκολ από πουθενά. Αν είχαμε τους βαθμούς Κισσαμικούς και Καλλονής, θα ήταν αλλιώς. Αυτά όμως τα πληρώνεις. Δεν είμαστε ομάδα τρένο, είμαστε όμως μια καλή ομάδα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook